Gå direkte til indhold
 

Cloudbaseret deployment giver effektiv udrulning og optimeret sikkerhed

Læsetid i minutter: 6

Event_stor

 

Hos TV Midtvest stod man i foråret 2020 med en markant udfordring: Mere end 100 desktop-PC’ere skulle udskiftes med laptops og opdateres til Windows 10. Normalt er dette en omfattende og tidskrævende opgave, men med en cloud-baseret deploymentløsning fra itm8 forløb overgangen nemt og effektivt – og virksomheden fik samtidig øget datasikkerheden markant. 

Cloudbaseret deployment giver effektiv udrulning og optimeret sikkerhed 

Hos TV Midtvest stod man i foråret 2020 med en markant udfordring: Mere end 100 desktop-PC’ere skulle udskiftes med laptops og opdateres til Windows 10. Normalt er dette en omfattende og tidskrævende opgave, men med en cloud-baseret deploymentløsning fra itm8 forløb overgangen nemt og effektivt – og virksomheden fik samtidig øget datasikkerheden markant. 

 

 

”Vi havde på daværende tidspunkt ca. 110 desktop-PC’ere, som alle kørte med Windows 7, og vi havde derfor brug for en opgradering både på hardware- og softwaresiden. Vi besluttede at købe nyt hardware – også på grund af hele corona-situationen, hvor vores medarbejdere pludselig fik brug for at arbejde hjemmefra – og indkøbte nye Lenovo laptops til alle vores medarbejdere. I den forbindelse skulle vi naturligvis have fundet en løsning, så de nye maskiner kunne blive rullet ud til brugerne med de programmer og indstillinger, der var behov for, og i den forbindelse stødte jeg på itm8,”

fortæller Lars Kjærgaard Christensen, systemadministrator ved TV Midtvest. 
lars kjærgaard christensen

Deployment Tools 

Ved tidligere lignende udrulninger har virksomheden gjort brug af deployment tools, som hostes i virksomheden selv, og hvor udrulningen sker ved at opsætte et image af en Windows-maskine – en form for skabelon for, hvilke programmer og indstillinger, maskinen skal indeholde – der efterfølgende udrulles til de enkelte PC’er i virksomheden. Efterfølgende opdateres og optimeres maskinerne hos den enkelte bruger, fx hvis der er behov for nye indstillinger eller applikationer, men Lars Kjærgaard Christensen havde et ønske om at få en cloud-baseret løsning i det nye setup. 

 

Med en intern deployment-løsning skal du selv både hoste og vedligeholde, og du skal sætte dig virkeligt godt ind i, hvordan det virker, for at få det fulde udbytte af den. Samtidig stod vi med nogle nye krav ift. GDPR-regler og behov for både at kunne hegne virksomhedsdata sikkert ind og for at kunne slette dem på afstand, hvis en computer blev stjålet, og det er svært at håndtere med de mere faste installationer af deployment-værktøjer, som var på markedet,”

forklarer han.
 

 

Fra in-house til cloud 

I Lars Kjærgaard Christensens efterfølgende dialog med itm8 stod det klart, at en cloud-baseret deployment løsning via Microsoft Intune og Microsoft Autopilot ville kunne opfylde disse sikkerhedskrav – og samtidig gøre udrulningen af de mange computere yderst hurtig og effektiv. Omvendt betød det også, at systemadministratoren skulle acceptere, at de mange nye PC’ere ikke længere var en del af virksomhedens interne domæne. 

 

”Det er jo lidt af en kamel at sluge for sådan en som mig, for hvordan håndterer man det i praksis, når PC’erne ikke længere implicit har adgang til fx printere, netværksdrev og andre systemer, man har internt i huset? Men itm8’s konsulenter fik mig overbevist om, at det nye system ville give mig – og brugerne – al den funktionalitet, jeg havde før, plus mere til, så vi indgik en aftale, der omfattede definition af en basiskonfiguration og efterfølgende udrulning af den til alle de nye laptops, samt efterfølgende support og vedligehold. Som sidegevinst kunne vi derved udnytte vores eksisterende Microsoft-licenser, som gav os adgang til Intune og Autopilot uden behov for anskaffelse af nye licenser,”

fortæller Lars Kjærgaard Christensen.
 
"..ud over de kæmpe tidsbesparelser i mit daglige arbejde har vi også rent økonomisk sparet penge på at lave den her løsning, i og med at vi havde Microsoft-licenserne i forvejen. Vi er samlet set virkeligt glade for vores nye løsning og for samarbejdet med itm8.” 

Lars Kjærgaard Christensen, Systemadministrator, TV Midtvest 

 

Hele virksomheden i gang på 30 min. 

Udviklingen af basiskonfigurationen forløb over et par måneder, hvor Lars Kjærgaard Christensen løbende var i dialog med itm8’s konsulent og testede de forskellige faser. Da den endelige konfiguration var på plads, var det tid at rulle den ud til alle brugerne – og her blev Lars Kjærgaard Christensen virkeligt imponeret. 

 

”Det var en virkeligt god oplevelse at se, hvor hurtigt og effektivt det kunne gøres. Jeg havde alle brugerne på kursus i den nye platform, samtidig med, at deres laptops stod og fik installeret alle applikationer og indstillinger lige foran dem. Med andre ord: I løbet af denne seance på 30-35 minutter, hvor jeg holdt kursus for medarbejderne, gik deres nye PC’ere fra ingenting at indeholde og til at være fuldstændig færdige og klar til brug med grundsoftwaren – den nyeste udgave af Windows 10 – alle applikationer og alle sikkerhedsindstillinger, regler osv. Det var enormt effektivt, og mange af vores medarbejdere har også fortalt, at de aldrig har oplevet noget lignende,” fortæller han og tilføjer, at løsningen nu også sparer ham for mange timers arbejde i dagligdagen.


”Vi har fået reduceret tidsforbruget betragteligt fra indkøb til klargøring til udrulning til vedligehold – faktisk vil jeg sige, vi har fået skåret mange timer af om måneden. Når vi får en ny medarbejder, kan jeg have vedkommende oppe at køre i løbet af blot en halv times tid, inklusive et kursus i vores systemer – Det havde jeg ikke turdet drømme om for blot få år siden.” 
Lars Kjærgaard Christensen, Systemadministrator, TV Midtvest 

 

Positive kolleger 

Også efter ibrugtagning af de mange computere har Lars Kjærgaard Christensen fået mange positive tilbagemeldinger fra sine kolleger. 

 

”I bund og grund forventer man jo, at når man får en computer udleveret, så virker det bare – og det har det gjort. Samtidig mærker brugerne også, at fordi computerne ligger i cloud, så får de nu løbende opdateringer til deres Office-produkter – fx nye funktionaliteter eller rettelser. Og så er de selvfølgelig glade for at have fået en laptop, så de nu kan arbejde sikkert og effektivt, hvor de har behov for det, i stedet for at være bundet til et skrivebord i virksomheden,”

tilføjer han. 

 

Fuldt styr på sikkerheden

Netop sikkerheden har været et af kerneelementerne i det nye setup, hvor virksomheden nu har alle sikkerhedsregler og -protokoller samlet i ét system, Microsoft Intune. 

 

”I forvejen havde vi styringen af vores mobiltelefoner liggende i Intune, herunder fx politikker om, hvad mobiltelefonerne må tilgå, og hvad de ikke må tilgå. I den forbindelse var vi også i gang med at ”hegne vores data ind” for at leve op til GDPR-regulativerne, så hvis en mobil bliver væk eller stjålet, så kan vi rulle alle virksomhedsdata tilbage på den telefon, så der ikke sker datalæk. Og det er i bund og grund det, vi har rullet ud på vores PC’er nu, så vi kan gøre nøjagtigt det samme, hvis en PC bliver stjålet eller bortkommer,”

fortæller Lars Kjærgaard Christensen og tilføjer: 
”Samtidig har vi opsat tofaktorgodkendelse på samtlige konti og på vores VPN, så man ikke på nogen måde kan tilgå virksomhedens data uden at være tofaktorverificeret. Derudover har vi en række compliance-politikker, der udspecificerer, hvilket operativsystem en mobil eller computer mindst skal have, for at man må tilkoble den til TV Midtvest, så vi sikrer maksimal sikkerhed også på den front. Alle data er desuden krypteret. Vi er kort sagt der, hvor vi gerne vil være, hvad angår sikkerhed, og jeg føler, at vi er i rigtigt trygge hænder med den løsning, vi har nu.”

 

Stor tryghed i hverdagen 

Men samarbejdet mellem TV Midtvest og itm8 slutter ikke her. Virksomheden har indgået en løbende aftale, hvor itm8 hjælper med at holde medarbejdernes PC’er opdateret med de vigtigste nye funktionaliteter og fejlrettelser. 

 

 "Vi har en aftale om, at itm8 kontakter mig, når der er nogle ting, de synes, vi skal have kigget på ift. nyheder fra Microsoft. En fordel ved de cloud-baserede systemer er, at Microsoft løbende videreudvikler på dem, og faktisk kommer der nærmest hver dag en mail med 15-20 nye ting, man bør tage stilling til, om man har brug for. Den del klarer itm8 for os, så de har overblikket over, hvad der kommer ind, og så tager vi en status med jævne mellemrum, hvor de fremlægger deres anbefalinger til, hvilke dele der er relevante at rulle ud til vores brugere,”

siger Lars Kjærgaard Christensen og tilføjer: 
”Derudover har vi altid mulighed for at kontakte deres support, hvis der er behov for det, og jeg har tæt kontakt til deres konsulent, hvis der er noget, jeg gerne vil have rettet – fx nogle tredjepartsapplikationer, jeg gerne vil have lagt i den fulde pakke. Det er en kæmpe fordel, at de har indblik i vores systemer, så selv hvis jeg er på ferie og en anden af vores medarbejdere har haft brug for at kontakte dem om et problem, bliver det hurtigt løst, fordi de kender hele vores setup og kan tilgå det remote via VPN. Det giver mig stor tryghed.” 

 

Bekymringer gjort til skamme 

Han understreger desuden, at de bekymringer, han havde på forhånd i forhold til, at alle virksomhedens PC’er nu ligger ude i skyen, er blevet gjort til skamme: 

”Der er ikke noget, der ikke er muligt, som det ser ud nu. Vi kan det, vi er vante til at kunne – og endnu mere til. Så man kan roligt tage springet til skyen, hvis man er i samme situation, som vi stod i. Og ud over de kæmpe tidsbesparelser i mit daglige arbejde har vi også rent økonomisk sparet penge på at lave den her løsning, i og med at vi havde Microsoft-licenserne i forvejen. Vi er samlet set virkeligt glade for vores nye løsning og for samarbejdet med itm8,”

afslutter han. 

Introduktion til TV Midtvest

TV Midtvest er en regional-tv-station under TV 2 med hovedsæde i Holstebro og sender regionale nyheder og aktualitetsprogrammer. Tv-stationens dækningsområde er de gamle Ringkjøbing og Viborg amter, hvis befolkning udgør 521.000 indbyggere. 

video-27d70110-8cd7-4cc6-ba82-a2f11db99a20-20-percentdefault-thumb

Skal vi hjælpe din virksomhed med en løsning, der skaber reel værdi?