Gå direkte til indhold
 

Life Cycle Management

Kom mere miljørigtigt af med dit brugte IT-udstyr

Sammen med eksperterne fra 3stepIT kan vi hjælpe dig med at planlægge, hvordan du kommer effektivt og miljørigtigt af med gammelt IT-udstyr - og hvordan du køber klogere ind, når du skal bruge nyt.

Groen-IT-Miljoerigtigt-IT

Køb grønt ind. Smid mindre væk.

Der er både penge og CO2 at spare, når du skal købe nyt IT-udstyr. Og det er der også, når du sender det på pension. Det giver både mening på bundlinjen, for planeten og for samvittigheden.

Sådan kommer du i gang

Beskyt forretningen og planeten samtidig

IT driver den moderne økonomi og skaber vækst, muligheder og dynamik. Men det kræver også mange ressourcer, som vi kan blive endnu bedre til at håndtere, så de vigtige fremskridt får så minimal en negativ effekt på miljøet som muligt.

1.000 computere hvert sekund

Hvert år bliver der genereret så meget e-affald på verdensplan, at det svarer til at smide flere end 1.000 bærbare computere ud – hvert eneste sekund.

Samtidig smider hver tredje europæiske virksomhed stadig gamle enheder ud eller destruerer dem i stedet for at genanvende materialerne miljørigtigt. Det er både en rigtig dårlig forretning og skidt for miljøet.

Partnere med orden i papirerne

Derfor har vi et tæt partnerskab med 3stepIT, der er specialister i at genanvende brugt udstyr. Sammen arbejder vi for smartere og mere bæredygtige måder at indkøbe IT-udstyr på. Samtidig genanvender vi gamle maskiner og enheder for at sænke både vores eget og vores kunders CO2-aftryk. Og det virker.

Grøn-IT-Baerbar

3stepIT redder millioner af computere fra lossepladsen

3stepIT er ekstperter i at anskaffe, administrere og udskifte IT-udstyr. Og i at sænke miljøpåvirkningen, som er forbundet med nyt udstyr. 3 millioner brugte enheder har fået nyt formål i hænderne på 3stepIT frem for at ende på en losseplads. Og 98% af alle leasede IT-enheder får nyt liv, efter de bliver returneret.

 

I kan halvere e-affaldet

Alene i 2021 håndterede 3stepIT 560.000 enheder, og det gør en kæmpe forskel i masser af virksomheder. For en virksomhed med 250 ansatte betyder vores samarbejde, at de kan halvere mængden af e-affald, ved at angribe opgaven sammen med den rigtige partner.

 

Så meget kan du spare (miljøet for)

En gennemsnitlig virksomhed med 250 ansatte kan gøre en stor forskel ved at købe klogere ind og smide mindre væk. For eksempel kan virksomheden spare:

  • En CO2-udledning svarende til at flyve jorden rundt 11 gange
  • 028 kg elektronikaffald
  • Forkert og miljøskadelig genanvendelse af gamle enheder

Vil du kende dit eget digitale Co2 aftryk? Så brug 3stepITs beregner, og overblikket lige her.

I forbindelse med fakta og eksempler på besparelser præsenteret på denne side henvises til State of Business IT-rapporten 2020.

Fire fordele ved at fokusere på bæredygtigt IT-udstyr sammen med os

 

#1

Få vished for at dit gamle udstyr bliver genanvendt rigtigt

3stepIT stiller store krav til indsamling og behandling af gammelt IT-udstyr. Deres centre lever op til de højeste standarder inden for kvalitet og lovgivning på området, og de er både ISO 9001, IS0 14001 og ISO 27001 certificerede.

På den måde er du sikret, at både dine gamle grejer og miljøet er i gode hænder.

 

#2

Bevis for omverden at I gør en forskel

Sammen med os og 3stepIT kan I dokumentere, at I gør en forskel og tager ansvar for håndteringen af IT-udstyr. Få en rapport der viser, hvor mange enheder der har fået et nyt liv, hvor meget CO2 I har sparet, og hvor meget e-affald I har undgået.

Så bliver det ikke nemmere at demonstrere miljøansvarlighed over for medarbejdere, kunder, investorer og partnere.

 

#3

Sammen kan vi hjælpe med at nå FNs verdensmål

Både vi og 3stepIT har underskrevet FNs Global Compact, og vi anser FNs Verdensmålene som en ledende guideline for vores forretning.

Miljørigtig genanvendelse af IT-udstyr kan hjælpe med at bekæmpe klimaforandringer og sikre bæredygtigt forbrug og produktionsmønstre.

 

#4

En krone sparet er en krone tjent

Køber du nyt eller brugt? Smider du ud eller til genbrug? Det har stor betydning for, hvor grøn din IT er. Cirka ⅔ af en computers samlede miljøbelastning stammer nemlig fra produktionen og affaldshåndteringen af den. Køber du klogt ind, er der mange penge at spare.

Og så kan du faktisk ofte også tjene en skilling på at sælge gamle maskiner i stedet for bare at smide ud eller lade dem samle støv.

Skal vi snakke om, hvordan du kan drive din IT smartere og grønnere?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.