Gå direkte til indhold
 

itm8s digitale ansvar

Bæredygtighed er en ny måde at opfatte forretningslivet på. Det er en ny forretningsmulighed - og et delt ansvar. Hos itm8 har vi en ambition om at blive det mest ansvarlige firma inden for IT-branchen.

Dedikeret til bæredygtighed. Født til ansvarlig vækst.

itm8´s bæredygtighedsafdeling arbejder ihærdigt på at udarbejde strategiske initiativer, der kan implementeres i vores virksomhed, såvel som i resten af verden.

Vi tager også initiativ til et bredt udvalg af specifikke foranstaltninger, der dagligt bringer ansvarlighed i forgrunden af vores virksomhed og daglige arbejdsliv.

Hos itm8 mener vi, det er vigtigt at integrere vores bæredygtighedsstrategi i vores generelle forretningsstrategi. Således tvinger vi os selv til at foretage de nødvendige ændringer.

Vi sikrer, at hver medarbejder hos itm8 præcist ved, hvordan man gør både din og vores egen virksomhed mere bæredygtig og ansvarlig – altid baseret på fakta og tal. Hos itm8 foretager vi ændringer ud fra dine data. Og kun data.

itm8_esg_1

Vores eget ansvar

itm8 arbejder med tre udvalgte initiativer:

C02e

IT-virksomheder efterlader et betydeligt C02e-aftryk på planeten. I itm8 mindsker vi vores aftryk ved at arbejde tæt sammen med datacentre, faciliteter og transportfirmaer for at minimere vores C02e-udledning.

Affald

itm8 bestræber sig på at reducere mængden af affald og fremme den cirkulære økonomi. Vi er altid på udkig efter brugt hardware såvel som at vi arbejder aktivt med at undgå madspild – naturligvis sammen med gode partnere for at sikre, at alt håndteres korrekt.

Tankediversitet

itm8 sigter mod at ansætte mennesker med et højt kompetenceniveau og færdigheder. Derfor skal vi være en attraktiv arbejdsplads for alle i IT-branchen, uanset deres baggrund. Det kræver, at vi altid har et åbent sind for at fremme tankediversitet.

Vær en sikker partner hos itm8

Datacentre, affald, leasede aktiver, medarbejderpendling, og meget mere.

Der er så meget at måle og reagere på. Derfor fokuserer itm8 på hele værdikæden – hos vores kunder og på vores egne faciliteter. Du kan regne med, at vi altid holder os selv og vores leverandører til de højeste standarder – og konstant tænker og handler ansvarligt, samtidig med at vi leverer præcis det, du har brug for.

Med de rigtige værktøjer kan itm8 beregne, hvor meget C02e din IT-processor udleder. Vi ser på hardware såsom servere, lagring og netværksudstyr – inklusive dit specialudstyr.

Selv små ændringer kan have en enorm indvirkning på din C02e-konto. Lad itm8 hjælpe dig med at afdække miljøpåvirkningen af dine IT-processer – så du kan bygge et solidt fundament for bæredygtig optimering for din virksomhed.

Kort sagt: itm8 kan give dig et overblik over, hvad der foregår, og hjælpe med at forbedre din virksomheds ansvarlighed, når det gælder IT.

itm8_esg

”Ansvarlighed er hård kerneforretning. Alt, hvad vi handler på, er baseret på kolde, hårde fakta.”


Amalie Brinks Andersen, Bæredygtighedskoordinator

Fællesskab

itm8's størrelse gør os i stand til at foretage effektive miljøændringer, herunder at tage et socialt ansvar og opbygge styringsstrukturer.

Alt sammen for at skabe en positiv indvirkning på kunder og samfundet.

itm8 tager ansvar i dag

itm8 gennemfører en bred vifte af initiativer. Vores ambitiøse og målrettede KPI'er sikrer kontinuerlig fremgang – hver dag, hver måned og hvert år.

For eksempel har itm8 reduceret sit samlede C02E-aftryk takket være initiativer centreret omkring datacentre og faciliteter. Vi har mindsket vores affald ved at fokusere på brugt hardware og kontoraffald. Desuden fremmer vi en kultur, der fokuserer på tankediversitet.

Andre initiativer hos itm8 inkluderer:

  • At have en databaseret tilgang for at sikre nøjagtige resultater.

  • Forbedring af bæredygtigheden af itm8's egne virksomhedsfaciliteter, køretøjer osv.

  • At følge Greenhouse Gas (GHG) Protocol, som er den førende standard for beregning af C02-aftryk.


itm8 tager ansvar for fremtiden

Vi arbejder for at fremme ansvarlighed i alle vores partnerskaber som ved indkøbte varer og tjenesteydelser, kapitalgoder, brændstof- og energirelaterede aktiviteter, transport og distribution, affald genereret i værdikæden, og leasede datacentre.

For at sikre, at initiativer har en målbar effekt på forbedring, samarbejder itm8 tæt med vores kunder og leverandører.

Selvfølgelig holder vi også et vågent øje med kommende lovgivning for at implementere eventuelle nye krav – og for at være proaktive, når det kommer til nye og kommende love, der vedtages enten af den danske regering eller af EU.

Også her arbejder vi mod at tilmelde os Science Based Targets-initiativet (SBTi).

itm8 gør en forskel for mennesker og planeten

Vores styrke er vores fællesskab. itm8 implementerer løbende vitale initiativer. Vi deler vores erfaringer og resultater – og gør hurtige fremskridt.

Samtidig indgår vi i en række vigtige partnerskaber. For eksempel har vi underskrevet Dansk Erhvervs Mangfoldighedspagt og FN's Global Compact.

itm8 ser altid efter at deltage i flere værdifulde samarbejder med kunder, kolleger eller forretningspartnere, der deler vores ambition om at blive det mest socialt ansvarlige firma i IT-branchen. Vi kan kun nå dette mål, hvis vi ikke er bange for at forvente meget af vores partnere – og hjælpe hinanden.

itm8_esg_3

10 principper og 17 globale mål - FN's Global Compact

itm8 har tilsluttet sig FN's Global Compact – det største frivillige initiativ for ansvarlige virksomheder i verden.

Baseret på 10 principper og 17 globale mål sigter initiativet mod både at inspirere og facilitere virksomheders arbejde med socialt ansvar.

itm8 drager fordel af vidensdeling, inspiration og værktøjer, der gør os i stand til at arbejde ihærdigt mod følgende forpligtelser: at integrere universelle menneskerettighedsprincipper, arbejdstagerrettigheder og miljø- og anti-korruptionsprincipper i vores strategiske planer og operationer samt gøre vores del for at hjælpe med at opnå initiativets globale mål.

Lad os finde bæredygtige IT-løsninger. Sammen.