Gå direkte til indhold
 

Outsourcing giver frihed og stabilitet

Læsetid i minutter: 2

8b2d45e2-f32f-40eb-8c36-dfb06132498f

 

Behovet for tidssvarende og stabile it-løsninger fik STOK Emballage K/S til at søge samarbejde med en ekstern leverandør. STOK har nu i flere år samarbejdet med itm8, der løser it-opgaverne til fuld tilfredshed. Den økonomisk fordelagtige løsning har givet STOK stabilitet og mulighed for at tænke langsigtet på it-området. 

Introduktion til STOK Emballage K/S 

STOK Emballage K/S er en af Danmarks største uafhængige leverandører af emballageprodukter. Den familieejede virksomhed blev etableret i 1978 som Stok Emballering og blev med sin overtagelse af SK Emballage i Odense til SK-STOK i 1998 og nu STOK Emballage K/S.

 

Arne Sivebæk, CFO, STOK Emballage K/S, fortæller: 

“Går vores systemer ned, så er vi out of business.” 
Arne Sivebæk

STOK har outsourcet al it-infrastruktur drift og hosting til itm8. 

Som mange andre virksomheder har STOK udviklet sig fra at være en virksomhed med et relativt beskedent it-behov til at være fuldstændig afhængig af stadigt mere komplekse systemer. 

 

Nye behov 

 

I 2006 besluttede STOK at skifte til en ekstern leverandør. Arne forklarer: 

“Vores behov kunne ikke længere dækkes af en enkelt person. Omvendt ville det være uforholdsmæssigt kostbart at udvide it-afdelingen med yderligere personale, blandt andet fordi vi har behov for specialviden på flere områder. Dermed ville vi ikke kunne dække vores akutte kompetencebehov med blot en ny it-medarbejder.” 
Vores behov kunne ikke længere dækkes af en enkelt person. Omvendt ville det være uforholdsmæssigt kostbart at udvide it-afdelingen med yderligere personale, blandt andet fordi vi har behov for specialviden på flere områder. Dermed ville vi ikke kunne dække vores akutte kompetencebehov med blot en ny it-medarbejder.”

Arne Sivebæk, CFO, STOK Emballage K/S 

 

Fuld Opmærksomhed fra itm8 

Løsningen var at finde et konsulenthus med spidskompetencer, som matchede STOKs behov. 

 

“Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos itm8. Vi oplevede også, at vi hos itm8 fik deres fulde opmærksomhed. Vi regnede naturligvis også på økonomien i outsourcingen, og det så – og ser stadig – rigtig fornuftigt ud.” 

 

Stabilitet og sikkerhed 

 

 

Tidligere gik systemerne ned flere gange om ugen og efterlod hele virksomheden uarbejdsdygtig. Arne siger:

“Vi er 100% afhængige af, at vores it fungerer. Når der er nedbrud, kan vi ikke arbejde, og det gælder alle i virksomheden. Det har vi nu fået rettet op på. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi sidst havde et nedbrud.” 
 

Hver anden uge gennemgår itm8s konsulenter systemerne og diskuterer de overordnede linjer. I det daglige foregår kontakten via telefon, og STOK ringer direkte til itm8, hvis der opstår problemer.

 

Arne slutter af med at sige: 

“Dokumentation er noget af det vigtigste for os. Vi har overblik over, hvad der sker og hvor. Det betyder også, at alle med et vist it-kendskab hurtigt kan sætte sig ind i vores opsætning. Det giver os en frihed og egentlig mere selvstændighed, end da vi varetog opgaven selv.” 

Skal vi hjælpe din virksomhed med en løsning, der skaber reel værdi?