Gå direkte til indhold
 

Hvor ligger skyen egentlig?

Læsetid i minutter: 2

Som Office 365 eller Microsoft Azure-bruger, har du nok på et eller andet tidspunkt spekuleret på, hvor de data og tjenester I har liggende i skyen, egentligt befinder sig rent fysisk. Det prøver vi at give dig et overblik over her.

Her ser du en oversigt over Microsoft’s Azure-datacentre rundt om i verden.
Herudover har de også en række Office 365-datacentre.

hvor-ligger-skyen-egentlig-1

Anvender I Microsoft Office 365 eller Microsoft Azure, har I jeres data og tjenester på et af de mange datacentre, som Microsoft har placeret rundt om på jorden. Af hensyn til svartiderne placeres både data og tjenester oftest så tæt på kunden som muligt. Har jeres firma flere afdelinger fordelt over separate tidszoner, kan I enten vælge en fysisk placering, der ligger centralt i forhold til jeres afdelingers geografiske placering eller tilkøbe georedundante placeringer. Det vil sige, at data og tjenester rent fysisk ligger på to eller flere geografiske datacentre, der så replikerer data mellem hinanden automatisk, så alle kan tilgå de samme data, uanset hvor i verden de befinder sig.

Microsoft Azure i Europa

Her i Europa har Microsoft Azure placeret datacentre i Irland, Storbritannien og Holland. Endvidere er der to nye datacentre på vej i Tyskland. Som dansk virksomhed vil du oftest have dine data og tjenester placeret i Holland, selv om enkelte kunder rent faktisk ligger på datacenteret i Irland. Det afhænger lidt af, hvilke tjenester I anvender. Datacenteret i Holland kan levere de fleste tjenester og er det center, der er størst i Europa. Enkelte, mere sjældent benyttede eller højtspecialiserede tjenester kan dog kun leveres fra globalt hold, uden at det har nogen nævneværdig indflydelse på svartiderne. Det betyder, at tjenesterne udbydes af nogle af Microsoft amerikanske datacentre. Datacentrene i Storbritannien betjener primært engelske kunder og tilbyder ikke nær så mange forskellige tjenester som centeret i Holland og Irland. Det samme vil efter alt at dømme være gældende for de kommende datacentre i Tyskland.

 

Microsoft Azure i resten af verden

I resten af verdenen har Microsoft datacentre placeret på den amerikanske øst og vestkyst, lige som de har nogle centrale datacentre i det nordlige USA, samt to datacentre i Canada. I Sydamerika findes der et enkelt datacenter i Brasilien, ligesom der findes to datacentre i den østlige del af Australien. Når vi kommer op over den asiatiske del af verden, har Microsoft datacentre placeret i Japan, Kina og Singapore, samt hele to datacentre på vej i Korea, der har en stadig voksende it-industri. I Indien er der placeret tre datacentre på tværs hen over den indiske halvø fra Chennai i øst over Pune i midten og til Mumbai i vest. Kun på det afrikanske kontinent og i det gamle Sovjetunionen, har Microsoft Azure endnu ikke åbnet nogle datacentre. 

 

Microsoft Office 365

Udover de datacentre der driver Microsoft Azure, har Microsoft også en række yderligere datacentre, der driver Office 365 og andre tjenester. I Europa er der således foruden de før omtalte Azure-centre, også datacentre i Finland og Østrig. Herfra køres der også hosting af de private OneDrive-konti, der ikke er forbundet med en Office 365-løsning. På samme måde har Microsoft også andre Office 365-datacentre fordelt over hele kloden, lige som de fleste Azure-datacentre også hoster Office 365.

 

Vil du vide, hvor dine data er?

Vil du vide helt præcist, hvor dine tjenester og data hostes, vil det oftest fremgår af kontrolpanelet i Microsoft Azure. Du er også velkommen til at kontakte os. Så kan vi prøve at finde ud af det for dig. Bare brug kontaktformularen her på siden eller send os en mail. 

Lad os bygge dagens og morgendagens IT. Sammen. Tag kontakt.