Gå direkte til indhold
 

itm8 stiller sig i front i debatten om cybersikkerhed

Læsetid i minutter: 2

 

Det nuværende trusselsniveau i Danmark er meget højt. Det er de seneste store DDoS-angreb og cyberhændelser i dansk infrastruktur tydelige beviser på. Derfor er itm8 gået i front i den aktuelle debat.

Det står skidt til med cybersikkerheden i Danmark

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det medfører et stort ansvar. Desværre står det skidt til med cybersikkerheden. I 2023 hævede Center for Cybersikkerhed truslen fra cyberspionage mod Danmark til MEGET HØJ. 

De seneste store DDos-angreb og cyberhændelser på dansk infrastruktur viser, hvor dårligt det står til med IT-sikkerheden i det offentlige. 

I slutningen af februar 2024 kom det frem i medierne, at Netcompany havde været udsat for et datatyveri af kildekode og manualer. Martin Kofoed, Executive Partner i itm8’s Cyber Security-division, har kastet sig ind i den højaktuelle debat.

“Det er vigtigt, at virksomheder forbereder sig på potentielle cyberangreb samt træner, hvordan de skal håndtere en hændelse, hvis de bliver ramt. Målet er at beskytte det mest værdifulde: vores data! Dette gælder virksomheders intellektuelle ejendom, borgernes personlige data, fortrolighed og integritet samt adgang til systemer inden for kritisk infrastruktur,”

Martin Kofoed, Executive Partner i itm8’s Cyber Security-division.

Man skal altid forberede sig på det værste

Med mere end 17 års erfaring fra sikkerhedsbranchen og Rigspolitiet har Martin Kofoed været involveret i flere sikkerhedsbrud og angreb på kritiske infrastrukturer, end han har lyst til at tælle.

Det har lært ham flere ting. Én af de vigtigste er, at man altid skal forberede sig på det værste.

“Det er vigtigt, at virksomheder forbereder sig på potentielle cyberangreb samt træner, hvordan de skal håndtere en hændelse, hvis de bliver ramt. Målet er at beskytte det mest værdifulde: vores data! Dette gælder virksomheders intellektuelle ejendom, borgernes personlige data, fortrolighed og integritet samt adgang til systemer inden for kritisk infrastruktur,” siger Martin Kofoed, Executive Partner i itm8’s Cyber Security-division.

 

Cybersikkerhed behøver ikke at være en kompleks disciplin

Med den seneste forsinkelse i implementeringen af NIS2-direktivet i dansk lovgivning kan det nemt opfattes som, at cybersikkerhed er en meget kompleks disciplin. Men det mener Martin Kofoed bestemt ikke, at det er eller behøver at være.

”Egentlig handler det om, at du skal forstå din egen virksomhed, truslerne mod den og dermed de risici, du står overfor – og handle ud fra det. Der er ingen grund til at overkomplicere tingene,” siger Martin Kofoed. 

Det primære formål med NIS2 er at øge sikkerhedsniveauet – både for virksomhedens egen skyld og samfundets. Heri ligger det at træne sine medarbejdere og ledelse i at forstå, hvad det er, de skal forholde sig til. 

I bund og grund skal sikkerhedsarbejdet afspejle den potentielle risiko en virksomhed udsætter sig selv for ved ikke at sikre sig.

 

Læs og lyt mere til debatten om cybersikkerhed

Med den seneste forsinkelse i implementeringen af NIS2-direktivet i dansk lovgivning kan det nemt opfattes som, at cybersikkerhed er en meget kompleks disciplin. Men det mener Martin Kofoed bestemt ikke, at det er eller behøver at være.

Om itm8

itm8 er en nordisk digital transformationspartner med private og offentlige kunder i Danmark og Sverige. Virksomheden har 1.762 ansatte og tilbyder en bred række af services inden for it-drift og Cloud Services, Digital Transformation, Application Services, ERP og Cyber Security. itm8 er ejet af ledelsen samt kapitalfonden Axcel i partnerskab med Chr. Augustinus Fabrikker. Se mere på www.itm8.com. 

Martin-Kofoed-i-Nyhederne

Skal vi mødes og få en snak om, hvad vi konkret kan gøre for dig?