Gå direkte til indhold
 

Cloud computing

Cloud computing er leveringen af on-demand computertjenester fra applikationer til lagring eller processeringskraft - typisk over internettet og betales efterhånden, som det bruges.
VM-31766-Banner-01-4

Hvad er cloud computing?

Kort sagt er cloud computing leveringen af computertjenester, deriblandt servers, lagring, databaser, networking, software og analytik over internettet (altså skyen). Ideen med det er, at det vil tilbyde hurtigere innovation, fleksible ressourcer og stordriftsfordele. Typisk betaler man kun for de skytjenester, man bruger, hvilket hjælper med at nedbringe driftsomkostninger, køre din infrastruktur mere effektivt og lader dig skalere din virksomhed efterhånden, som dens behov ændrer sig.


De største fordele ved cloud computing

Cloud computing nedbringer omkostninger ved at eliminere omkostningerne forbundet med at købe hardware og software, sætte det op, køre datacentre og at hyre IT-eksperter til at administrere det.

Det er også hurtigere, da de fleste cloud computing tjenester er on demand, sådan at store mængder af databehandlingsressourcer kan blive leveret på blot få minutter med blot nogle enkelte klik med musen. Det giver virksomheden stor fleksibilitet.

Computertjenesternes ydeevne forbedres også givet hvordan de største cloud computing tjenester kører på et globalt netværk af sikre datacentre, der regelmæssigt opdateres til seneste generation af hurtigt og effektiv databehandlingshardware.

Og meget mere.


Hvad kan man bruge cloud computing til?

Du bruger sandsynligvis cloud computing lige nu, selv hvis du ikke lige indser det. Hvis du bruger nogen form for online service til at sende e-mails, redigere dokumenter, se film eller tv, lytte til musik, lagre billeder og dokumenter og andre filer, er der meget muligt, at cloud computing står bag. De første cloud computing tjenester er knapt et årti gamle, men det bruges allerede af en bred vifte af organisationer af forskellige grunde. Her er nogle af anvendelserne:

  • Til at skabe applikationer der bruger skyen: Udviklingen af applikationer, der drager gavn af skyteknologier og -tilgangsvinkler såsom containers, Kubernetes, mikroservice arkitektur, API-dreven kommunikation og DevOps.

  • Test og byg applikationer: Reducér applikationsudviklingsomkostninger ved at bruge skyinfrastruktur, der let kan blive skaleret op eller ned.

  • Gem, back up og gendan data: Beskyt dine data mere omkostningsvenligt og på massiv skala ved at overføre den til internettet eller et offsite skylagringssystem tilgængelig hvorfra som helst.

  • Analysér data: Saml din data på ét sted og lad machine learning udlede indsigt derfra.

  • Stream lyd og video: Kom i kontakt med dit publikum hvor som helst, når som helst og på hvilken enhed som helst.

  • Lever software on demand: Også kendt som software som service (SaaS - Software as a Service)

Brug for hjælp?