Gå direkte til indhold
 

Disaster Recovery

Hvor meget koster det din virksomhed at være nede i 12, 24 eller 36 timer?


Ved katastrofer, hvor alle serverne forsvinder – såsom ved ildebrand, oversvømmelser eller menneskelige fejl kan det koste din virksomhed dyrt, hvis I ikke hurtigt reetablerer jeres drift. Dette problem er især relevant nu, hvor mange virksomheder er mere end aldrig før afhængige af deres IT.

Jo længere reetablerings-tid, desto længere tid står din virksomheds drift stille.

VM-31766-Banner-02

Hvad er disaster discovery

Disaster Recovery er en metode, hvor man formindsker reetableringstiden i de scenarier, hvor større dele af en virksomheds data er ude for en ulykke. Det minder om en backup, men forskellen ligger i, at det er et snapshot af hele din virksomheds servermiljø (dvs. installationen af server, tildeling af rettigheder, installation af diverse programmer mm).

Ved en katastrofe skal Disaster Recovery-filen blot reetableres – og dermed ikke geninstalleres. I praksis betyder det, at du med en Disaster Recovery kan have din virksomheds IT oppe at køre igen inden for få timer – frem for flere dage.


Forskellen på Disaster Recovery og backup

Det essentielle ved en IT Disaster Recovery er, at det er et billede af hele servermiljøet. Fordelen ved det er, at billedet kan udrulles på kort tid (få timer), hvis hele serveren går ned – hvorimod man med en skal reinstallere serveren manuelt, inden backup kan indlæses, hvilket kan tage flere dage.

En backup er derimod kun en sikkerhedskopi af dataene på filplan. Det vil sige, at opstillingen (operativsystem, applikationer og konfigurationer) ikke er med. Fordelen ved backuppen er, at det tager kort tid (potentielt få minutter) at reetablere enkelte filer – hvorimod man med Disaster Recovery er tvunget til at reetablerer hele serveren.


Undgå lange og dyre driftsstop

Samlet set anbefales det både at have en backup og en Disaster Recovery. På den måde kan din virksomhed hurtigt reetablere sin drift, uanset om en enkelt fil eller en hel server går ned. Med både en backup og en disaster recovery vil din virksomhed altså kunne genoptage sin drift og produktion på kortest mulige tid, så I ikke spilder mange penge på tabt drift.


Med en Disaster Recovery får din virksomhed…

En hurtig måde at reetablere din virksomheds drift efter en ulykke

Dine data på dansk jord, så din virksomhed opfylder alle lovkrav i forhold til fx persondataforordningen.

Store besparelser ved at undgå tabt drift efter en ulykke

Dine data på en server i et top-beskyttet hostingcenter sikret mod indbrud, hærværk, naturkatastrofer mm.

Brug for Disaster Recovery?

Lad os snakke om, hvordan Disaster Recovery kan skabe værdi for din forretning.