Gå direkte til indhold
 

Hacking

Sådan kan du beskytte din virksomhed fra hacking


Det er mennesker mere end computerne selv, der skaber computertrusler. Computerforbrydere udsætter andre for fare til deres egen fordel. Giv en af dem adgang til internettet - og din PC - og truslen de præsenterer for din sikkerhed kan stige eksponentielt.

VM-31766-Banner-02

Computerhackere er uautoriserede brugere, som bryder ind i dit computersystem for at stjæle, ændre eller ødelægge information, ofte ved at installere farlig malware uden din viden eller samtykke. Deres smarte taktikker og detaljerede tekniske viden hjælper dem med at få tilgang til information, som du virkelig ikke ønsker, at de havde.


Eksempler på hvordan hacking udføres

Hackere benytter sig af en række af forskellige teknikker til at udføre deres gerning. Nogle eksempler dækker over:

  • Sårbarhedsscanning tjekker computere på netværket igennem for kendte svagheder, som de siden kan udnytte.

  • Kodeords-cracking består i at gendanne kodeord ud fra data gemt på og transmitteret af computersystemer.

  • Spoofing angreb involverer hjemmesider, der forfalsker sin data ved at efterligne legitime hjemmesider. På denne måde behandles de som troværdige sider både af brugere og andre programmer.

  • Root kit er et sæt af programmer, der virker ved at fratage kontrollen over et operativsystem fra sine legitime operatører.

  • Trojanske heste tjener som en bagdør til et computersystem for at tillade en hacker at få adgang til systemet senere.

  • Virusser er selvreplikerende programmer, der spredes ved at indsætte en kopi af dem selv i andre eksekverbare kodefiler eller dokumenter.

  • Keylogging er værktøjer designet til at nedfælde hver eneste knap, du trykker på. Kan bruges til at udlede kodeord.


Hav styr på enhederne

En af de mest betydningsfulde ting, du kan gøre for at sikre din virksomhed mod hackere, er at have sikkerhedsstandarder for alle benyttede enheder.

Du kan for eksempel sætte op regler for, hvad der må gøres med enheden på arbejdstid og eventuelt håndhæve dem via teknologi. Her kan du bruge net-beskyttelsessoftware, der blokerer brugeren fra at besøge farlige hjemmesider. En centraliseret managementsoftware kan her bruges til at holde øje med alle enheder.

Derudover er det vigtigt at have opdateret antivirus.


Stærk autentificering

At kryptere information på de anvendte enheder er en nyttig måde at beskytte data fra hackere. Introducér derfor et ekstra trin, som skal gennemgås for at bruge enheden. Det kan tage form af en SMS sendt til medarbejderens telefon. Hackeren ville her på en eller anden måde skulle få fat i SMS’en, hvilket kan være vanskeligt. Jo vanskeligere du kan gøre hacking, jo sikrere bliver du.

Få hjælp med sikring af dit netværk.