Gå direkte til indhold
 

Smart Card - Hvad er det?

Et fysisk kort, der har en integreret chip,
der fungerer som et sikkerhedstoken

VM-31766-Banner-02

Hvad er et Smart Card?

Et fysisk kort, der har en integreret chip, der fungerer som et sikkerhedstoken. Kortet har typisk samme størrelse som et kørekort eller kreditkort og kan laves af metal eller plast. Hardwaresikkerhedsnøgler kan også fungere som Smart Card med forenklet installation.

 

Hvordan fungerer smart card godkendelse?

Godkendelse kræver to ting: selve Smart Cardet og en pinkode, der er indtastet af brugeren.

Med Smart Card er der to forskellige måder at godkende dig selv i et system, der er enten kontakt- eller kontaktløse Smart Card-læsere. Med kontaktkort indsættes den integrerede chip i læseren og giver fysisk kontakt til overførsel af data.

Med kontaktløse kort, holdes smart card tæt på læseren, det behøver ikke at røre, og kommunikerer sine legitimationsoplysninger gennem NFC.

Du må også have hørt Smart Card, der kaldes CAC-kort (fælles adgangskort) eller PIV-kort (personlig identitetsbekræftelse).

CAC-kort bruges af militært eller aktivt servicepersonale, Forsvarsministeriet eller udvalgte entreprenører til standardidentifikationsposter i bygninger og systemer. PIV-Smart Card er den amerikanske regerings standard for Smart Card godkendelse.

 

Hvorfor skal jeg bruge et Smart Card frem for andre former for flerfaktorgodkendelse?

Der er mange fordele, selvom det altid er godt at veje fordele og ulemper ved hver mulighed, før du træffer en beslutning om, hvad der kan være bedst for dig!

Smart Card betragtes som en meget høj form for sikkerhed på grund af hemmelighederne er fysisk på kortet. Uden det fysiske kort og kendskabet til stiften, der er knyttet til kortet, gør det det meget vanskeligt at hacke sig ind. Derudover duplikere eller klone et Smart Card på grund af chippens art og kortets indhold.

Smart Card kan også bruges som en form for datalagring. Chipsene gør det, så du kan tilføje eller opdatere oplysninger og beholde dem på kortet.

 

Er der nogen ulemper ved at bruge et Smart Card?

Let at tabe

På grund af at kortet er en fysisk ting, skal folk huske og holde styr på, det betyder, at kortene let kan gå tabt eller blive stjålet.

Dyr implementering

Den oprindelige investering i Smart Card kan være dyr for en organisation. Ud over at købe kortene, skal infrastrukturen sættes op til at støtte dem, og få kortlæsere.

Mangler mobilitet
It-administratorer skal installere Smart Card til alle enheder, som en medarbejder muligvis skal have adgang til. Dette kan gøre det svært for fjerntliggende virksomheder eller job at få adgang til deres systemer.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

For at kunne udnytte mulighederne, er det vigtigt at du tænker sikkerhed på et højere niveau. God it-sikkerhed er mere end blot svære adgangskoder og sikker-login. Hos itm8© er vi eksperter i it-sikkerhed, og har i mere end et årti, hjulpet danske virksomheder, med at opnå højere sikkerhed.

Der er flere veje til at opnå højere it-sikkerhed. Vores koncepter har altid høj sikkerhed indbygget

Den moderne arbejdsplads er et udtryk, der anvendes om virksomheder, som følger med den teknologiske udvikling til gavn for medarbejdere og bundlinje. Den moderne arbejdsplads fra Microsoft og itm8© er et cloudbaseret servicekoncept, der omfatter hele eller selvvalgte dele af din it-løsning og kan om nødvendigt integreres med klassiske it-systemer.

itm8© hjælper din virksomhed med at få styr på datasikkerhed og EU persondataforordningen (GDPR) og overholde minimumskrav til den årlige risikovurdering. Vores sikkerhedsaftale kan sørge for at du har overblik over hvilke data og systemer, der er særligt udsætte og at følsomme data ikke finder vej fra dine systemer til de forkerte hænder.

Læs mere her

Skal vi hjælpe dig i gang med Smart Card?

Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring Smart Card eller leder efter support , så kan itm8 hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.