Gå direkte til indhold
 

Hvad er FIDO2?

FIDO2 er den adgangskodeløse udvikling af FIDO U2F

VM-31766-Banner-02

Hvad er FIDO2?

FIDO2 er den adgangskodeløse udvikling af FIDO U2F. Det overordnede mål for FIDO2 er at give et udvidet sæt funktionaliteter til at dække yderligere use-cases, hvor hoveddriveren er adgangskodeløse login-strømme. U2F-modellen er stadig grundlaget for FIDO2, og kompatibiliteten af eksisterende U2F-installationer findes i FIDO2-specifikationerne.

 

Hvad vil det sige at være FIDO2-certificeret?

FIDO’s certificeringsprogrammer er et vigtigt element i at sikre et interoperabelt økosystem af produkter og tjenester, som organisationer kan udnytte til at implementere FIDO-godkendelsesløsninger over hele verden.

FIDO Alliance administrerer funktionelle certificeringsprogrammer for sine forskellige specifikationer (f.eks. U2F og FIDO2) for at validere produktoverensstemmelse og interoperabilitet.

En FIDO2-certificeret enhed, såsom en YubiKey 5-serie sikkerhedsnøgle, har gennemgået et komplet FIDO-certificeringsprogram og opfylder med succes, alle krav.

 

Hvad er forskellen mellem FIDO2 og FIDO U2F?

FIDO2 er en udvidelse af FIDO U2F (link til FIDO U2F definition side), de tilbyder det samme niveau af høj sikkerhed baseret på offentlig nøgle kryptografi.

FIDO2 tilbyder udvidede godkendelsesmuligheder, herunder stærk enkeltfaktor (adgangskodefri), stærk tofaktor og multifaktorgodkendelse.

 

Hvad er fordelene ved FIDO 2 adgangskodefri godkendelse?

  • Forbedret brugervenlighed:

Det er hurtigt og nemt at bruge hardwarebaseret sikkerhedsnøgle.

For FIDO2 understøttet tjeneste, er brugerne befriet fra at skulle huske og skrive adgangskoder.

  • En nøgle til alle konti:

En enkelt sikkerhedsnøgle, der kan fungere på tværs af tusindvis af konti uden delte hemmeligheder.

  • Stærk kontosikkerhed:

Erstatter svage adgangskoder med stærk hardwarebaseret godkendelse ved hjælp af privat/offentlig nøgle (asymmetrisk) kryptografi.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

For at kunne udnytte mulighederne, er det vigtigt at du tænker sikkerhed på et højere niveau. God it-sikkerhed er mere end blot svære adgangskoder og sikker-login. Hos itm8© er vi eksperter i it-sikkerhed, og har i mere end et årti, hjulpet danske virksomheder, med at opnå højere sikkerhed.

Der er flere veje til at opnå højere it-sikkerhed. Vores koncepter har altid høj sikkerhed indbygget

Den moderne arbejdsplads er et udtryk, der anvendes om virksomheder, som følger med den teknologiske udvikling til gavn for medarbejdere og bundlinje. Den moderne arbejdsplads fra Microsoft og itm8© er et cloudbaseret servicekoncept, der omfatter hele eller selvvalgte dele af din it-løsning og kan om nødvendigt integreres med klassiske it-systemer.

itm8© hjælper din virksomhed med at få styr på datasikkerhed og EU persondataforordningen (GDPR) og overholde minimumskrav til den årlige risikovurdering. Vores sikkerhedsaftale kan sørge for at du har overblik over hvilke data og systemer, der er særligt udsætte og at følsomme data ikke finder vej fra dine systemer til de forkerte hænder.

Skal vi hjælpe dig i gang med FIDO2?

Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring FIDO2 eller leder efter support , så kan itm8 hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.