Gå direkte til indhold
 

IT governance

IT-governance er en formel ramme, der giver organisationer den nødvendige struktur til at sikre, at IT-investeringer støtter op omkring virksomhedens mål.

VM-31766-Banner-02

Hvad er IT-governance?

I sagens kerne giver IT-governance struktur for, hvordan man sørger for, at ens IT-strategi er på linje med forretningsstrategien. Ved at følge en formel ramme, kan organisationer producere målbare resultater på vejen hen mod opfyldelsen af deres strategier og mål. Et formelt program tager også højde for interessenters interesser lige så vel som personalets behov og den proces, de følger. I det store hele, er IT-governance en central del af virksomhedens overordnede styring.


Hvorfor implementerer organisationer IT-governance infrastrukturer?

Organisationer i dag er underlagt mange reguleringer angående beskyttelse af fortrolig information, finansiel ansvarlighed, data ejendomsforbehold og det at komme sig ovenpå en katastrofe blandt andre ting. De er også under pres fra andelshavere, interessenter og kunder.

For at sikre sig at de imødekommer de interne og eksterne krav, implementerer mange organisationer et formelt IT-governance program, der yder en ramme bestående af bedste praksisser og styring.


Hvilken slags organisationer bruger IT-governance?

Både organisationer i den offentlige og den private sektor har brug for en måde at sikre sig, at deres IT-funktioner støtter op om deres strategier og mål. Et formelt IT-governance program bør være en prioritet for en hvilken som helst organisation, som har behov for at være i overensstemmelse med reguleringer, der relaterer sig til finansiel og teknologisk ansvarlighed. Dog kræver implementeringen af et omfattende IT-governance program masser af tid og energi. Jo større organisation, jo mere omfattende bør disse praksisser være.


Hvordan implementerer man et IT-governance program?

Den letteste måde at begynde på, er ved at starte med en ramme, der allerede er blevet skabt af industrieksperter og som bruges af tusindvis af organisationer. Mange rammer indeholder en implementeringsvejledning for at hjælpe organisationer med at fase et sådant program ind med så få problemer som muligt. Nogle ofte anvendte rammer er: COBIT, ITIL, COSO, CMMI og FAIR.


Hvordan sikrer man sig en jævn implementering og gode resultater?

En af de vigtigste veje til succes er med et administrativt dækningskøb. Man kunne eventuelt forme en risikohåndteringskomite med sponsorater på topniveau og med virksomhedsrepræsentation. Resultaterne bør også deles med et udvalg for at udvikle reel opmærksomhed, når ting begynder at blive ignoreret. Som med et hvilket som helst andet stort projekt, bør du holde kommunikationslinjer åbne mellem de involverede parter, holde øje med implementeringens fremgang og søge hjælp udefra hvis nødvendigt.

Vil du også have styr på din data?