Gå direkte til indhold
 

Øget fokus på netværkssikkerhed i 2024

Læsetid i minutter: 3

I en tid, hvor digitaliseringen stormer frem, står mange virksomheder over for en udfordring: deres netværk er enten forældet eller usikkert. Gælder det også i din virksomhed?

Desværre er truslen mod virksomheders digitale sikkerhed kun blevet mere akut som følge af konflikten i Ukraine, hvor Rusland generelt har stor fokus på cyberangreb mod Vesten. Nylige hackerangreb mod virksomheder som Netcompany, danske kommuner og Københavns Lufthavn er blot nogle eksempler på den voksende trussel.

 

Top 3 trends i 2024: cybersikkerhed, forretningsapplikationer og netværk

40 % af danske SMV’er har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

 1. Især manglende opdatering af software og patch management udgør store risici. Hvis man ikke får lukket hullerne løbende, bliver virksomheden blot mere og mere sårbar. Derudover kan det for virksomheder, der rammes af angreb, være nødvendigt at genskabe hele eller dele af deres infrastruktur, hvilket understreger vigtigheden af backup.
 1. Danske virksomheder bruger typisk applikationer fra flere forskellige udbydere, både lokale og cloudbaserede. Det har gjort deres infrastruktur mere kompleks og dermed skabt behov for, at virksomhederne får mere gennemsigtighed for at kunne optimere sikkerheden.
 1. Et område, der har haltet efter mange andre er virksomhedernes netværk. Nu ser det dog ud til, at fokus er ved at ændre sig, og der bliver investeret kraftigt i teknologiforbedringer. I den forbindelse går mange virksomheder fra en åben, til en mere lukket netværksinfrastruktur med mere segmentering og adgangskontrol.

 

Nye krav og initiativer i Danmark

National strategi: I Danmark har regeringen allerede lanceret en national strategi for cyber- og informationssikkerhed med fokus på at styrke digital sikkerhed i alle sektorer.

Offentligt-privat samarbejde: Hertil bliver der også arbejdet for at styrke det offentligt-private samarbejde om cyber- og informationssikkerhed for at sikre bedre videns- og erfaringsudveksling, styrke rådgivningsindsatsen samt nye værktøjer for at øge danske virksomheders konkurrencedygtighed.

EU-direktiver: Samtidig har EU fremlagt skærpede krav til IT-sikkerhed med NIS2-direktivet, der forpligter virksomheder i kritiske sektorer til at implementere basale sikkerhedsforanstaltninger.

 

Internationale 2024-trends inden for cybersikkerhed

Generativ AI udvider kapabiliteterne for både angribere og forsvarere med utallige applikationer.

Cybersikkerhed: Med den stigende digitalisering øges også truslerne. Virksomheder vil sandsynligvis fortsætte med at investere i robust cybersikkerhed for at beskytte deres data og netværk.

AI Trust, Risk and Security Management (AI TRiSM): Vi kommer også til at kunne træne AI til at dæmme op for øgede trusler. Om lidt udvides Microsoft Copilot med Security Copilot, der netop skal hjælpe virksomhederne med at styrke og styre deres sikkerhedsværktøjer.

Zero Trust understreger et skift fra traditionel åben infrastruktur til en model, hvor tillid aldrig forudindtages. Vi lukker infrastrukturen og skal give adgang til relevante dele for at begrænse skaden ved potentielle angreb.

Compliance: Væksten i compliance-standarder anført af regulativer fra EU bliver sandsynligvis motivation for mange IT-investeringer i 2024.

 

Øget fokus på sikkerhed med Network-as-a-Service

Med et stadig stigende fokus på IT-sikkerhed er det afgørende for danske virksomheder at sikre deres netværksinfrastruktur. En løsning på denne udfordring er Network-as-a-Service.

Itm8 tilbyder din virksomhed mulighed for at outsource netværksinfrastrukturen, så du ikke længere behøver at bekymre dig om driften af netværksenheder og tilhørende management software. Konceptet omfatter blandet andet trådløse Access Points, switche, firewalls og WAN Gateways, som alle styres centralt via en innovativ cloud-infrastruktur.

 

Fordele ved Network-as-a-Service:

 • Spar tid og penge
 • 100% drift og support af hele løsningen
 • Høj performance 24/7
 • Bedre udnyttelse af interne IT-ressourcer
 • Garanti for høj oppetid, som øger medarbejdernes produktivitet
 • All inklusive-løsning med gennemsigtig økonomi og månedlig forbrugsafregning
 • Ingen investering i fysiske netværksprodukter, tilhørende licenser eller servicekontrakter
 • Ingen investering i fysiske servere eller vedligehold af serverplatform til management og monitorering af netværk samt sikkerhedsløsninger

 

Hvis din virksomhed står over for udfordringer med netværkssikkerheden eller ønsker at optimere jeres IT-infrastruktur, så kontakt itm8 i dag. Vores eksperter er klar til at hjælpe med at finde en løsning, der passer til lige netop dine behov og sikrer din virksomheds digitale fremtid.

Kontakt os i dag på 6916 0004, marketing@itm8.com eller brug formularen nedenfor.

Lad os bygge dagens og morgendagens IT. Sammen. Tag kontakt.