Gå direkte til indhold
 

Få vejledning i bogføringsloven

Bogføringsloven med Microsoft XAL

Har du brug for hjælp til at efterleve bogføringsloven i dit Microsoft XAL? Vores erfarne IT-konsulenter kan analysere dit ERP-system og sørge for, at du får en løsning, der opfylder lovkravene.

bogfoeringsloven-2024

Hvordan påvirker bogføringsloven Microsoft XAL?

Erhvervsstyrelsen har udsted syv minimumskrav som alle bogføringssystemer skal kunne overholde. Det er her, hvor ældre systemer som Microsoft XAL kan komme til kort. Lad os se nærmere på dem:

Digitalisering af bilag: Digitalisering af bilag er et krav i den seneste lovgivning, som dit bogføringssystem skal overholde. Dette indebærer, at systemet skal være i stand til at behandle og gemme elektroniske fakturaer.

Opbevaring af bilag: For at overholde kravene skal systemet gemme dokumenter digitalt i mindst 5 år.

Elektronisk bankafstemning: Dit bogføringssystem skal kunne afstemme banktransaktioner elektronisk, så du kan håndtere økonomiske transaktioner mere nøjagtigt.

Obligatorisk e-fakturering: Det er nødvendigt, at du har mulighed for at udsende og indhente e-fakturaer, der følger formater som OIOUBL og PEPPOL, da det er grundlæggende for elektronisk bogføring.

Beskrivelse af bogføringsprocedurer:  Dit bogføringssystem skal have de relevante felter for at registrere specifikke oplysninger for hver transaktion, så som dato, beløb, bilagsnummer og beskrivelse.

Data til offentlige myndigheder: Dit system skal være i stand til at levere data til de offentlige instanser som Skat og Erhvervsstyrelsen.

Krav til IT- og datasikkerhed: Du skal sikre, at din løsning opfylder de obligatoriske krav for IT- og datasikkerhed for at beskytte dine data og overholde relevant lovgivning.

Hør mere

Næste deadline: 1. juli 2024

Virksomheder med pligt til at indsende årsrapport, og som bruger et standard bogføringssystem, skal bogføre digitalt.

Vores IT-konsulenter kan hjælpe din virksomhed med et nyt og moderne bogføringsystem

Hos itm8 arbejder vi ikke længere i Microsoft XAL. Men vi vil gerne hjælpe din virksomhed over på et moderne ERP-system, der overholder bogføringsloven og figurerer på Erhvervsstyrelsens liste over godkendte systemer.

Vi ved godt, at det kan være uoverskueligt at skifte til et moderne økonomisystem. Heldigvis kan du gøre beslutningsprocessen nemmere ved at have en erfaren IT-konsulent ved din side. Hos itm8 er vi mere end villige til at hjælpe dig med at afveje fordele og ulemper ved de forskellige muligheder du har for nyt ERP-system.

Vi anbefaler, at du arrangerer et møde med en af vores dygtige IT-konsulenter. Sammen kan I udarbejde en handlingsplan, der er skræddersyet til din situation.

Tal med en konsulent

it-konsulent Microsoft C5

Vil du skifte til et nyere ERP-system?

Hvis du vælger at skifte dit Microsoft XAL ud med et nyere ERP-system, hjælper vi dig hele vejen.

Start med at sparre med en IT-konsulent

Lad os først identificere dine behov og mål med det nye bogføringssystem. En af vores IT-konsulenter analyserer jeres krav og hjælpe med at vælge den bedste løsning, der passer til din virksomhed.

Anbefaling til din virksomhed – og kun din

For mindre virksomheder kan vores konsulenter hurtigt vurdere den rigtige løsning til din virksomhed, baseret på jeres nuværende situation. Mellemstore virksomheder kan have brug for en foranalyse for at sikre en optimal løsning. Vi sikrer at din næste løsning er rigtig for din virksomhed i mange mange år.

Bør du have en foranalyse?

For større projekter, hvor integrationen af det nye ERP-system kræver omfattende samarbejde, er det afgørende, at vi forstår hinandens forretningsbehov nøje. En forventningsafstemning øger chancen for et vellykket samarbejde og resultat. Derfor anbefaler vi en foranalyse, når det tjener begge parters interesser.

Vores anbefaling af nyere ERP-systemer

Efter foranalysen vil vi se nærmere på, hvilket nyere ERP-system der bedst opfylder dine krav.

Hos itm8 leverer vi Microsoft 365 Dynamics Business Central og Uniconta. Begge ERP-systemer excellerer indenfor deres målgruppe.

Skal vi hjælpe med at vælge?

Skal vi hjælpe dig med at komme i mål med bogføringsloven?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter en af vores IT-konsulenter dig hurtigt muligt.