Gå direkte til indhold
 

VMWare

VMWare er et softwareredskab til flere forskellige operativsystemer, deriblandt Windwos, Linux og Unix, der lader dig installere et virtuelt operativsystem inden for dit nuværende operativsystem. Skulle du for eksempel være nødt til at bruge et andet operativsystem end Windows, kan du benytte VMWare til tilføje dette andet operativsystem uden at afinstallere Windows.

VM-31766-Banner-02

Hvad er VMWare?

VMWare er et stykke virtuel maskine software udviklet af VMWare Inc og for første gang udgivet i 1999. Ved at installere en virtuel maskine på for eksempel dit Windows operativsystem, kan du simulere et andet operativsystem - for eksempel Mac eller Linux. På denne måde vil du være i stand til at bruge et program udelukkende til disse operativsystemer uden at afinstallere dit nuværende for dernæst at installere det nye.


Hvilken slags virtualiseringssoftware findes der?

Der findes tre forskellige typer af virtualiseringssoftware:

  • Skrivebordsvirtualiseringssoftware

  • Servervirtualiseringssoftware

  • Skyadministreringssoftware

Nogle af de VMWare Incs vigtigste server virtualiseringssoftware er VMWare vSphere og VMWare Server.


Hvordan virker VMWare virtuelle maskiner?

VMWare er det førende virtualiseringssoftware i webhostingfeltet. VM virtuelle maskiner gør det muligt at køre mere end én instans af operativsystemet på samme server. Der kan være op til 16 instanser af de virtuelle maskiner kørende på en enkelt fysisk server. Den fungerer som en mellemmand mellem hardware og operativsystemet på serveren. Det forøger hardwarens kapacitet ved at dele det ind i individuelle servere, der gives deres egne processorer og hukommelse. Du kan tilskrive en portion af den tilgængelige processorpulje til hvert virtuelle system.

Hukommelsesforbruget kan blive konfigureret manuelt eller dynamisk. Du har muligheden for at begrænse hukommelsesbruget på visse servers for at forhindre forbruget af alt for meget hukommelse.

VMWare tillader dig også at allokere harddisk plads. De drives, du sætter op, vil fremstå, som om de var en fysisk harddisk installeret på serveren.


Hvilke operativsystemer er VMWare tilgængelig på?

Det er tilgængeligt på mange forskellige operativsystemer - deriblandt Windows, Linux og Unix. Hver VMWare virtuel maskine kommer allerede med et operativsystem og en applikation. Hver virtuel maskine på serveren kan fungere selvstændigt og uden forbindelse til andre virtuelle maskiner. Individuelle servers fungerer på samme måde som fysiske dedikerede servers. VMWare tilbyder enhedsdrivers til de fleste af de store enheder. Det støtter mange klientoperativsystemer som Microsoft Small Business Server. Hvis du installerer ny hardware på serveren, kan du let rekonfigurere det uden at forårsage nogen synlige ændringer på operativsystemerne. Lige så snart serveren er rekonfigureret kan serveren boote op og gå i gang.

Vil du også have styr på din data?