Gå direkte til indhold
 

Stabil drift af servere og applikationer sikrer, at medlemmer får udbetalt dagpenge

Læsetid i minutter: 2

Akademikernes A-kasse

Det er alfa og omega, at systemerne fungerer

Alle kan i princippet drifte og hoste. Men det specielle ved Akademikernes A-kasse er deres applikationer – heriblandt Modulus. Det kræver specialistviden at forstå ”regelmotoren” og kunne justere fejl i nye opdateringer. Ellers kan det få store konsekvenser for både Akademikernes A-kasse og deres medlemmer. 

Carsten-Johansson-IT-chef-akademikeres-a-kassen

Om Akademikernes A-kasse

Danmarks største a-kasse

Akademikernes A-kasse er den største a-kasse i Danmark med over 290.000 medlemmer. A-kassen hjælper medlemmerne stærkt videre, og giver dem økonomisk tryghed ved ledighed.

Men de er også en sparringspartner i livets overgange – f.eks. fra studieliv til arbejdsliv, ved ledighed til job eller hvis man som medlem overvejer at blive selvstændig og starte sin egen virksomhed. 

Udfordringen

Risiko for fejl ved opdateringer

For at hjælpe de ledige medlemmer stærkt videre er det afgørende med stabil drift af systemerne, så dagpengene kan udbetales. For a-kassens ca. 250 medarbejdere er det derfor alfa og omega at systemerne kører, for al drift er betinget af at kollegerne kan bruge systemerne, og hjælpe medlemmerne.

Når der kommer nye releases til Modulus, er der risiko for fejl. Sådanne fejl kan medføre ineffektivitet, data- og sikkerhedsrisiko og forsinkelser i udbetalingerne til medlemmerne – i værste fald får medlemmerne ikke udbetalt deres dagpenge. Det er en kritisk situation, som Akademikernes A-kasse selvfølgelig ikke ønsker at stå i.

 ”I dag taler vi ikke længere om oppetider, det er en grundlæggende forventning og forudsætning for vores samarbejde. Det er mere de bløde værdier, der er vigtige. Og itm8 er virkelig en samarbejdspartner, vi føler os meget trygge hos.”

Carsten Johansson, IT-chef hos Akademikernes A-kasse

Løsningen

Overvågning og fejlsøgninger sikrer stabil drift

Når der kommer nye opdateringer til Modulus, hjælper itm8’s team af specialister med at lave fejlsøgning og justeringer. På den måde sikrer vi, at systemet virker efter hensigten. Teamet sørger for, at der er stabil drift på Akademikernes A-kasses servere 24/7 ved at driftsovervåge dem. Og de patcher software undervejs, så Akademikernes A-kasse forbliver compliant.

itm8 drifter alle Akademikernes A-kasses applikationer – ikke kun Modulus. Det gælder også deres CRM-system, Go SharePoint til dokumenthåndtering, drift af booking, DMS Web og flere. Og så er der selvfølgelig også en masse løbende opgaver og sparring.

”Vi bruger også itm8 til almindelig dagligdags supportopgaver, som vi ikke selv kan løfte eller løse. Og vi får inputs og sparring til cloud- og Azure og sikkerhedsområdet,” siger Carsten Johansson, IT-chef hos Akademikernes A-kasse.

Samarbejdet

Et trygt samarbejde med masser af sparring

Samarbejdet mellem itm8 og Akademikernes A-kasse består af meget mere end bare drift og overvågning. For Carsten Johansson, IT-chef hos Akademikernes A-kasse handler det i højere grad om den sparring, der er i dagligdagen:

”Når vi har brug for hjælp, er itm8 meget fleksible. De hjælper, indtil opgaven er løst. Desuden oplever vi ofte en proaktivitet. Det er en kæmpe forskel i forhold til andre leverandører”, fortæller Carsten Johansson.

Generelt har IT-afdelingen i Akademikernes A-kasse og itm8 et tæt samarbejde. ”Vi oplever, at itm8 er meget transparente. Og at eventuelle fejl i systemet hos én kunde også bliver videreinformeret til alle andre kunder,” fortæller Carsten Johansson.

Akademikernes A-kasse har været kunde hos itm8 siden 2021 og har netop forlænget aftalen frem til 2029. 

Services, vi har leveret

Vil du gerne vise mere om de services, vi har leveret i denne case? Så kan du læse mere om dem her:

- Databasedrift

- Hosting

- Applikationsdrift

- Cyber Security

Skal vi også hjælpe dig?

Udfyld formularen, og vi kontakter dig.