Gå direkte til indhold
 

Få vejledning i bogføringsloven ud fra dine ønsker

Bogføringsloven med Microsoft Dynamics NAV

Vil du gerne vide præcis, hvordan din Microsoft Dynamics NAV påvirkes af bogføringsloven? Lad en af vores dygtige IT-konsulenter tage et kig på dit ERP-system. Så kan vi i fælleskab finde din fremtidige løsning, der overholder bogføringsloven.

bogfoeringsloven-2024

Hvordan påvirker bogføringsloven Microsoft Dynamics NAV?

Lad os starte med det helt basale: Hvordan påvirker bogføringsloven Microsoft Dynamics NAV?

Digitalisering af bilag: Ifølge den nye lov skal dit digitale bogføringssystem understøtte digitalisering af bilag. Dette indebærer, at du skal kunne håndtere elektroniske fakturaer og opbevare dem digitalt.

Opbevaring af bilag: Dit system skal kunne opbevare bilag i mindst 5 år. Dette er afgørende for at overholde lovens krav.

Elektronisk bankafstemning: For at være compliant skal dit bogføringssystem understøtte elektronisk bankafstemning. Dette gør det lettere at holde styr på transaktioner og sikre nøjagtighed.

Obligatorisk e-fakturering: Loven kræver, at du kan sende og modtage elektroniske fakturaer som datafiler (OIOUBL og PEPPOL). Dette er en central del af den digitale bogføring.

Beskrivelse af bogføringsprocedurer: Dit system skal kunne indeholde relevante felter til virksomhedens oplysning af forskellige forhold ved bogføring af hver enkelt transaktion, såsom transaktionsdato, beløb, bilagsnummer og transaktionstekst.

Data til offentlige myndigheder: Det er vigtigt, at dit system kan generere de nødvendige data til offentlige myndigheder såsom Skat og Erhvervsstyrelsen.

Krav til IT- og datasikkerhed: Din løsning skal også opfylde kravene til IT- og datasikkerhed. Dette er afgørende for at beskytte dine data og overholde lovgivningen.

Hør mere

Næste deadline: 1. juli 2024

Virksomheder med pligt til at indsende årsrapport, og som bruger et standard bogføringssystem, skal bogføre digitalt.

Få en IT-konsulent til at hjælpe dig med at træffe det svære valg

Er det en fordel for din virksomhed at skifte til et nyere system fra Erhvervsstyrelsens liste over godkendte bogføringssystemer? Eller bør du blive på Microsoft Dynamics NAV og i stedet sørge for, at dit system overholder bogføringsloven?

Det er et svært valg. Men det kan gøre valget lidt nemmere, hvis du har en dygtig IT-konsulent på din side. Hos itm8 hjælper vi dig hellere end gerne med at vurdere fordele og ulemper. 

Det rigtige valg afhænger af din virksomhed. Derfor kan og vil vi ikke give dig svaret her. Til gengæld kan vi give dig et velovervejet svar for din virksomhed, når vi kender din virksomhed og dine krav til et bogføringssystem lidt bedre.

Vores anbefaling er, at du booker en tid med en af vores dygtige IT-konsulenter, så I sammen kan lægge en handlingsplan, der passer til dig.

Tal med en konsulent

it-konsulent Microsoft C5

To muligheder. Et valg 

Det er ikke bare hvilket som helst valg, du skal træffe. Det er et valg om fremtiden. Derfor anbefaler vi, at du sparrer med en af vores dygtige IT-konsulenter. På den måde kan I i fællesskab veje fordele og ulemper ved mulighederne.

Helt kort har du to muligheder, som du skal vælge imellem:

#1 Skift til et nyere ERP-system

Hvis du vælger at skifte til et nyere ERP-system, kan vores IT-konsulenter hjælpe dig med processen. Vi har stor erfaring i at hjælpe vores kunder videre fra Microsoft Dynamics NAV.

Læs mere om at skifte

#2 Gør Dynamics NAV compliant

Hvis du gerne vil beholde dit nuværende bogføringssystem, kan vores IT-konsulenter hjælpe dig med at overholde paragrafferne i bogføringsloven.

Læs mere om at beholde

Vil du skifte til et nyere ERP-system?

Hvis du vælger at skifte dit Microsoft Dynamics NAV ud med et nyere ERP-system, hjælper vi dig på hele rejsen.

Tal med en IT-konsulent

Er din virksomhed kommet frem til, at I gerne vil over på et nyere ERP-system, som er godkendt af Erhvervsstyrelsen? 

Så skal vi først og fremmest se på, hvad I gerne vil have ud af det nye system. Når en af vores IT-konsulenter har kortlagt, hvad I har af krav til løsningen, kan vi begynde at anbefale den helt rigtige løsning.

 • Er du en mindre virksomhed? Så kan vores IT-konsulent hurtigt komme med anbefalinger ud fra din virksomheds nuværende situation.
 • Er du en mellemstor virksomhed? Så kan der være behov for en foranalyse.

Foranalyse eller ej?

Hvis der er tale om en større integration af et nyt ERP-system, er det vigtigt at vi lærer hinandens virksomheder at kende.

Ved at forventningsafstemme er der størst chance for at begge parter bliver tilfredse med forløbet og resultatet. Derfor anbefaler vi en foranalyse, når det giver mening for begge parter.

Vores anbefaling af nyere ERP-systemer

Efter foranalysen vil vi se nærmere på, hvilket nyere ERP-system der bedst opfylder dine krav.

Hos itm8 leverer vi Microsoft 365 Dynamics Business Central og Uniconta. Begge ERP-systemer excellerer indenfor deres målgruppe.

Skal vi hjælpe med at vælge?

Vil du beholde Microsoft Dynamics NAV?

Er det på nuværende tidspunkt bedst for din virksomhed at blive på Microsoft Dynamics ? Så kan vi hjælpe med at gøre dit regnskabssystem compliant med bogføringsloven.

Vi kan hjælpe din virksomhed med:

 • Modtagelse af e-fakturaer (§ 5.1-2)
 • Afsendelse af e-fakturaer (§ 5.1-2)
 • Lovpligtig data backup samt backup af lovpligtige PDF-bilag (§ 4.1)
 • SAF/T datadeling (§ 5.3)
 • Bankafstemning (§ 5.4)
 • Afstemningsdifference (§ 5.5)
 • Generering af bogføringsprocedure (§ 6)
 • Dokumentation til brug for revisor eller ved myndighedernes kontrolbesøg
 • Løbende vedligehold af moduler og dokumentation
 • Integration
 • Digitalt godkendelsesflow

Er du klar til at tale med en af vores konsulenter?

Ja? Bliv kontaktet

Skal vi hjælpe dig med at komme i mål med bogføringsloven?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter en af vores IT-konsulenter dig hurtigt muligt.

Ofte stillede spørgsmål og svar om bogføringsloven

Tryk på spørgsmålet, for at få svaret.