Gå direkte til indhold
 

itm8 åbner døren til Europa med tysk opkøb

Læsetid i minutter: 3

 

I 2022 tog itm8 sit første skridt uden for Danmarks grænser med udvidelse til det svenske marked. Nu indfrier de deres ambitioner om at vækste ud over Skandinaviens grænser med opkøbet af den tyske virksomhed ComputerBusinessCenter.

itm8 har ild under ambitionskedlerne. I 2022 voksede de ud over Danmarks grænser med udvidelse til Sverige, sidste år slog de 13 tidligere separate brands sammen til ét og i første halvår af 2024 tilføjer de nu et tysk kapitel til historien om deres vækstrejse. 

itm8 har købt den Frankfurt-baserede virksomhed ComputerBusinessCenter (C.B.C). Virksomheden, der har kontorer i både Frankfurt og Essen, har 125 medarbejdere og fokuserer primært på Managed IT Services, hosting og slutbrugersupport.  

 

Allerede et halvt år efter vi i november lancerede visionen om at blive et Nordeuropæisk IT Powerhouse, tager vi det første, store skridt ud i Europa. Det tyske marked er et naturligt første stop i vores ambition om at vækste, blandt andet gennem opkøb, i Europa.

Henrik Kastbjerg, CEO i itm8

Første skridt i en række af udvidelser i Tyskland

Målet med opkøbet af C.B.C. er at få det første brohoved ind i Tyskland, et marked der historisk set har været regionalt opdelt. Derfor er C.B.C. også kun første skridt i en større plan. 

”Vi viser jo vores hånd, i og med at vi planlægger, at C.B.C. bliver fundamentet i central-regionen af Tyskland. Derudover har vi tegnet et kort med regioner for nord, syd, øst og vest, hvor vi endnu ikke har sat kontorer på – og målet er selvfølgelig at fylde kortet ud,” fortæller Henrik Kastbjerg og forsætter: 

”Vi er ikke fastlåst på, hvad det næste skridt bliver. Det vigtigste for os er, at vi finder det rigtige match, både fagligt og ledelsesmæssigt. Det skal være en organisation, der passer ind i en vækstkultur, hvor vi arbejder på tværs af både professionelle områder og landegrænser.” 

Kabalen at få services til at spille sammen

For at sikre, at både eksisterende og kommende kunder får mest muligt ud af opkøbet, har itm8 en dedikeret afdeling til integration og udrulning af produkter og services på tværs. Målet er at kunne tilbyde kunderne en sammenhængende række af services, der nedsætter kompleksiteten i deres IT-setup og giver dem ét sted at ringe hen. 

”Vi ser frem til at kunne tilbyde vores kunder langt flere services, end vi tidligere har kunnet levere til dem, men med den samme nærhed, som de oplever i dag. Ved at blive en del af en større virksomhed, får vi adgang til langt flere kompetencer og specialister, end vi før har kunnet tilbyde. Det giver os et helt nyt niveau at bygge på vores eksisterende forretning, samtidig med at vi kan bevare det tætte forhold vi har til kunderne i dag,” siger Marc Heyer, CEO og nu medejer i itm8. 

At kunne forankre den globale leverance med den lokale tilstedeværelse er grundkonceptet i itm8’s tilgang til markedet. Blandt de nordeuropæiske virksomheder, er der de seneste år sket et skift i måden at tænke IT på, fortæller Henrik Kastbjerg. 

”Vi oplever i højere grad, at virksomheder søger en enkelt IT-partner. Hvor de for bare år siden foretrak at finde best-of-breed services fra forskellige leverandører, er kompleksiteten og sammenhængen mellem de forskellige dele af deres IT-setup i dag så stor, at fordele ved en sammenhængende suite overstiger at shoppe rundt mellem leverandører, når et produkt får en ny, smart feature.” 


*Gennemførslen af det endelige opkøb er betinget af myndighedernes godkendelser. itm8 forventer, at transaktionen er gennemført i Q2, 2024. 

Om itm8

itm8 er en nordeuropæisk digital transformationspartner med private og offentlige kunder i Danmark, Sverige og nu Tyskland. Virksomheden tilbyder en bred række af services inden for IT-drift og Cloud Services, Digital Transformation, Application Services, Software og Hardware, ERP og Cyber Security. itm8 er ejet af ledelsen samt kapitalfonden Axcel i partnerskab med Chr. Augustinus Fabrikker. Se mere på www.itm8.dk.     

Om C.B.C.

C.B.C. Computer Business Center GmbH blev grundlagt i 1982 i Frankfurt. Virksomheden har i dag 125 medarbejdere fordelt på 2 kontorer. C.B.C. omsætter for 469 mio. DKK om året. 

C.B.C. tilbyder services indenfor hosting, IT-rådgivning, software og hardware salg, klargøring og slutbruger support. 

Yderligere oplysninger   

Kontakt: 

Søren Tang, Head of Communication, itm8 
Tlf.: +45 41 81 21 11 | E-mail: sotan@itm8.com  

Marc Heyer, CEO, ComputerBusinessCenter  
Tlf.: +49 171 800 3461| E-Mail: MHeyer@cbc-ag.de 


Skal vi tage en snak?