IT-sikkerhedstjek: Få overblik over trusler og sårbarheder i dine systemer
Hver eneste dag bliver virksomheder ramt af IT-angreb. Er det din tur næste gang? Du kan aldrig vide, hvornår et eventuelt cyberangreb sker. Men du kan forberede dig og komme de IT-kriminelle i forkøbet ved at lave et IT-sikkerhedstjek.
Hvad er et IT-sikkerhedstjek? Og hvorfor er det aktuelt?
Mere end hver tredje danske virksomhed har været ramt af et hackerangreb. Cybertruslen er på sit højeste niveau. Det kræver, at du handler og tager stilling til din IT-sikkerhed.
Et IT-sikkerhedstjek handler om at skabe overblik for bedre at kunne forstå, styre og reducere din virksomheds cyberrisici. Målet er, at din virksomhed skal være så godt udrustet som muligt til et eventuelt cyberangreb.
En gennemgang af sårbarheder i jeres IT-setup
Et IT-sikkerhedstjek gennemgår de mest vitale sårbarheder i jeres IT-setup. Det er en avanceret og systematisk gennemgang af din samlede IT-infrastruktur.
Alle tekniske enheder, software og netværk bliver behandlet. IT-sikkerhed handler i høj grad om den daglige anvendelse af IT i jeres organisation – derfor kontrollerer vi også de menneskelige IT-sikkerhedsforanstaltninger såsom IT-politikker.
Vi arbejder ud fra følgende tilgang og proces: Identificer > Beskyt > Opdag > Responder > Genopret
Følgende er inkluderet i IT-sikkerhedstjekket:
- Rapport over din IT-infrastruktur: Brugere, enheder, software, hardware og systemer
- Praktisk handlingsplan i prioriteret rækkefølge baseret på CIS version 8
- Dokumentation i forhold til compliance og NIS2
- Rapportering til ledelse eller bestyrelse
#1
Beskyttelse mod skadelige handlinger og cyberangreb
#2
Grundlag og dokumentation i forhold til compliance og GDPR
#3
Lettere at prioritere arbejdet med IT-sikkerhed
#4
Bedre økonomi og indsigt i forhold til nødvendige investeringer
#5
Du får ro i maven.
Sådan foregår det – og det kræver det af dig
Sikkerhedstjekket foregår sådan, at en af vores sikkerhedskonsulenter gennemgår din IT-løsning og søger efter sårbarheder. Dette er ud fra en foruddefineret tjekliste, der er baseret på vores mange års erfaring med at beskytte kunders IT-infrastruktur.
Det kræver stort set ingenting af dig, når vi skal kunne foretage et IT-sikkerhedstjek. I princippet skal du bare give vores konsulent adgang til jeres netværk og serversystemer, besvare relevante spørgsmål vedrørende jeres IT og procedurer og til sidst gennemgå vores resultater af sikkerhedstjekket sammen med en sikkerhedsspecialist.
En IT-sikkerhedsanalyse kortlægger din virksomheds sikkerhedsprofil
Den løbende udvikling af IT indenfor cloud computing, fjernarbejde, virtualisering og outsourcing gør det svære at holde styr på sikkerheden af virksomheders IT-infrastruktur. Samtidig er der det konstante høje trusselsniveau for cyberangreb. Sandheden er, at de fleste virksomheder sjældent er beskyttet godt nok.
Vi leverer sikkerhedsrådgivning baseret på det anerkendte CIS-rammeværktøj. Vi kortlægger jeres nuværende sikkerhedssituation, analyserer jeres IT-systemer og sikkerhedsprocedurer og definerer vejen til at nå det ønskede niveau sammen med jer.
Øg dit sikkerhedsniveau markant med bedre kontrol over adgange og passwords
Det er afgørende, at din virksomheds IT-infrastruktur står så stærkt og sikkert som muligt. Men det kan måske virke uoverskueligt at skabe et samlet overblik. Med få tiltag kan du faktisk øge din virksomheds IT-sikkerhed markant. Det gælder blandt andet for adgange og passwords, hvor det handler om at beskytte identiteter, roller og adgange.
Når dine brugere har fuld kontrol over alle indstillinger på deres arbejdscomputer, betyder det også nem adgang for hackere. Derfor anbefaler vi, at administratoradgang bliver kontrolleret og tildelt efter behov – det mindsker nemlig sikkerhedsrisikoen.
To af de mest populære password blandt danskerne er ”123456789” og ”password”. Det er simpelthen for nemt for hackerne. Hvis du hæver kravene til jeres password fra 8 til 14 karakterer, er det næsten umuligt at hacke. En Password Identity Manager-løsning kan afhjælpe, at medarbejderne glemmer, genbruger eller skriver dem ned på papir eller i Excel-ark.
Multi-factor Authentication er ligeledes en enkel måde at opnå ekstra sikkerhed. Den kræver verificering af login via bekræftelse af brugernes identitet mere end én gang via app eller sms.
3 tips til at beskytte dig mod hackerangreb
Hackerangreb er desværre ikke længere noget, der kun sker for naboen. Det kan også ske for dig.
Er du i tvivl, om din virksomhed er godt nok beskyttet mod hackerangreb? Så lyt til vores webinar.
Her giver vi indblik i, hvordan du kan modne og optimere dit IT-sikkerheds-setup. Det handler om at du skal udnytte din ”hjemmebanefordel” i forhold til hackerne. Det starter med et overblik over dine eventuelle sårbarheder.