Gå direkte til indhold
 

Få vejledning i bogføringsloven

Bogføringsloven med Business Central

Business Central er godkendt af Erhvervsstyrelsen, men du skal være sikker på, at det er sat op korrekt. Lad en af vores dygtige IT-konsulenter tage et kig på dit ERP-system og hjælpe dig helt i mål.

bogfoeringsloven-2024

Er din Business Central sat korrekt op ift. bogføringsloven?

Når du arbejder i Business Central er du allerede tæt på at være i mål, da Erhvervsstyrelsen har godkendt det som bogføringssystem. Business Central kan overholde de syv punkter, som et bogføringssystem som minimum skal kunne. Men du skal være sikker på, at systemet er sat korrekt op. Det er nemlig ikke en selvfølge, at du overholder bogføringsloven, selvom du bruger et godkendt system.

 

De syv punkter din virksomhed skal overholde iflg. bogføringsloven

Hos itm8 kan vi hjælpe din virksomhed med at overholde de punkter, som iflg. Erhvervsstyrelsen, minimum skal understøttes:

#1 Digitalisering af bilag

Ifølge den nye lov skal dit digitale bogføringssystem understøtte digitalisering af bilag. Dette indebærer, at du skal kunne håndtere elektroniske fakturaer og opbevare dem digitalt.

 

#2 Opbevaring af bilag

Dit system skal kunne opbevare bilag i mindst 5 år. Dette er afgørende for at overholde lovens krav.

 

#3 Elektronisk bankafstemning

For at være compliant skal dit bogføringssystem understøtte elektronisk bankafstemning. Dette gør det lettere at holde styr på transaktioner og sikre nøjagtighed.

 

#4 Obligatorisk e-fakturering

Loven kræver, at du kan sende og modtage elektroniske fakturaer som datafiler (OIOUBL og PEPPOL). Dette er en central del af den digitale bogføring.

#5 Beskrivelse af bogføringsprocedurer

Dit system skal kunne indeholde relevante felter til virksomhedens oplysning af forskellige forhold ved bogføring af hver enkelt transaktion, såsom transaktionsdato, beløb, bilagsnummer og transaktionstekst.

 

#6 Data til offentlige myndigheder

Det er vigtigt, at dit system kan generere de nødvendige data til offentlige myndigheder såsom Skat og Erhvervsstyrelsen.

 

#7 Krav til IT- og datasikkerhed

Din løsning skal også opfylde kravene til IT- og datasikkerhed. Dette er afgørende for at beskytte dine data og overholde lovgivningen.

Skal vi tage en snak?

Næste deadline: 1. juli 2024

Virksomheder med pligt til at indsende årsrapport, og som bruger et standard bogføringssystem, skal bogføre digitalt.

Optimering af dine bogføringsprocesser

Udover at vores forretningskonsulenter sørger for at din virksomhed overholder de gældende regler, kan de samtidigt give dig sparring og rådgivning i forhold til at optimere dine bogføringsprocesser. Automatisering af bogføringsprocesser er en af Erhvervsstyrelsens fokuspunkter og her har vi i itm8 stor erfaring.

Tal med en konsulent

it-konsulent Microsoft C5

Skal vi hjælpe dig med at komme i mål med bogføringsloven?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter en af vores IT-konsulenter dig hurtigt muligt.

Ofte stillede spørgsmål og svar om bogføringsloven

Tryk på spørgsmålet, for at få svaret.