Gå direkte til indhold
 
Groenne-hjerter

Giv dit udtjente it-udstyr nyt liv

Står dit udtjente it-udstyr og samler støv i skabe og skuffer på kontoret? Du er ikke den eneste.

Initiativet Grønne Hjerter har til formål at få ryddet ud i bunkerne, give udstyret nyt liv og samtidig gøre en forskel for børn, som har brug for det. Og så er det endda gratis for danske virksomheder at blive en del af. 

Grønne Hjerter

6 grunde til at giv dit udstyr nyt liv, og gøre en forskel

Initiativet Grønne Hjerter er en ny form for genbrug af udtjent it-udstyr. Vi sørger for, at dit udstyr får nyt liv, og donerer overskuddet.

#1

Sikker sletning

Dit it-udstyr bliver håndteret sikkert og slettes i henhold til gældende best practice.

#2

Nyt liv

Hvis dit it-udstyr kan upcycles og anvendes igen af andre, bliver udstyret rengjort og istandsat.

#3

Sikker transport

Hvis du har en større mængde udtjent it-udstyr, kan du bestille et sikret bur, som er låst under transport.

#4

FN Verdensmål

Ved at give dit udstyr nyt liv er du med til at tage ansvar for dit forbrug og i samme ombæring hjælpe børn.

#5

Begræns CO2

Ved at give dit udstyr nyt liv spares produktionen af en ny enhed. En ny computer udleder 331kg CO2 under fremstilling.

#6

Donér overskud

En overraskende stor del af dit it-udstyr kan genanvendes og sælges videre. Overskuddet fra dette salg doneres til Julemærkefonden.

Grønne Hjerter

Sådan fungerer Grønne Hjerter

  1. Indlevering af udstyr: Du kan levere dit udtjente it-udstyr på vores kontor i Odense. Efterfølgende indleverer vi udstyret til vores samarbejdspartner, som efterfølgende sletter alt data på dine enheder i henhold til best practice.

  2. Vurdering og rapportering: Dit udstyr vurderes og rengøres, og hvis nødvendigt repareres det. Ved større mængder udarbejdes en sletningsrapport indeholdende serienummer, som beviser komplet sletning af dine enheder.

  3. Opkøb og donation: På baggrund af vurderingen udregnes værdien af dit udstyr. Dit udstyr opkøbes til den oplyste værdi, og overskuddet doneres til Julemærkefonen.  

Kontakt os nu

Tidslinje for processen

Processen starter, når du afleverer dit udstyr hos os og slutter med vores donation. Vi donerede senest 99.232,- – som du kan se et billede af længere nede.

#1

Indlevering af udstyr

Du afleverer dit udstyr hos os, hvor vi sørger for at pakke og klargøre det til videre håndtering.

#2

Datasletning

Alle enheder med data bliver sikkert slettet i overensstemmelse med NIST-800-88r1-standarden, som er godkendt af Datatilsynet.

#3

Optælling og funktionskontrol

Vi gennemgår og tester alt udstyr for at identificere defekter og registrere specifikationer. Genanvendeligt udstyr bliver klargjort til videre brug.

#4

Vurdering

Funktionelt udstyr vurderes ud fra sin kosmetiske stand for at sikre den bedst mulige restværdi.

#5

Genbrug og gensalg

Produkter sælges videre til en tredjepart, som sikrer, at de får nyt liv.

#6

Donation

Overskuddet fra gensalget doneres til Julemærkefonden og bidrager dermed til en god sag.

Sikker datasletning og bæredygtig genanvendelse

Sletningsproces 

Alle data slettes i henhold til gældende best practice. Al datasletning og behandling af udstyr foregår i Danmark. Ved større mængder skabes et slette-certifikat, der dokumenterer korrekt håndtering af datasletning på jeres udstyr.

Dit udstyr genanvendes og får nyt liv 

Dit udtjente udstyr kan måske bruges af andre. Derfor bliver udstyret rengjort og repareret, så det igen kan anvendes. Hvis udstyret ikke kan sælges direkte, bliver så meget som muligt genanvendt i form af reservedele. Oftest sælges udtjent udstyr til andre lande i Europa, hvor det anvendes i flere år frem.

Sikker transport fra start til slut

Du kan indlevere dit udtjente it-udstyr på flere måder. Ved større mængder foregår transporten fra jer eller os via et sikret bur, som ikke kan åbnes, før det ankommer til et godkendt behandlingssted. Ønsker du at donere mindre mængder, kan det indleveres på vores kontor i Odense. Alternativt kan du kontakte os, så finder vi en løsning.

Det miljøvenlige valg

I EU alene skrottes der hver dag 160.000 bærbare computere. Fremstillingen af en ny computer bruger omkring 190.000 liter vand. Hvis man kan forlænge levetiden af it-udstyr, mindskes de negative miljøpåvirkninger betydeligt. Ved at forlænge levetiden for f.eks. en bærbar computer spares 144 kg CO2 og 442 kg materiale.

Donér overskuddet og hjælp Julemærkefonden 

Dit udtjente udstyr har stadig værdi. Efter udgifter til transport, behandling og sletning er der ofte stadig penge i overskud.

Overskuddet doneres direkte til Julemærkefonden, som driver Julemærkehjemmene. På Julemærkehjemmene hjælper de hvert år op mod 1.000 børn ud af mobning, ensomhed og mistrivsel, og deres arbejde er kun muligt takket været donationer fra private, virksomheder og fonde. 

Læs mere om deres arbejde her: Julemærkefonden

Julemaerkehjemmet-donation

Hvorfor gør vi det?

Julemærkefonden 

I over 100 år har Julemærkehjemmene hjulpet udsatte børn i Danmark. På Julemærkehjemmene lærer børn at indgå i fællesskaber, da det er forudsætningen for deres trivsel, læring og udvikling.

Der skabes en tryg hverdag for børnene, som fremmer deres fysiske og mentale sundhed og giver børnene en oplevelse af glæde og værdighed.

Julemærkehjemmenes arbejde foregår i tæt samarbejde med barnets familie, skole og kommune.

Du kan læse mere om Julemærkefonden her.

FN Verdensmål 

I 2015 vedtog FN 17 verdensmål for en mere global bæredygtig udvikling. Et af disse mål var ansvarligt forbrug og produktion. 

Her har FN som fokuspunkt, at effektiv styring af fælles naturressourcer og bortskaffelsen af giftigt affald og forurenende stoffer er vigtige målsætninger for at nå dette mål.

Derudover ønsker FN, at medlemslande tilskynder industrier, virksomheder og forbrugere til at genbruge og reducere deres affald.

Du kan læse mere om FN’s verdensmål her.

ELRecycling: Hvem er de og hvad gør de?

ELRecycling er en virksomhed dedikeret til at ændre måden, udtjent elektronik håndteres på. Deres mission er at øge genbrug og genanvendelse af elektronik, hvilket bidrager til en mere bæredygtig fremtid. I 2024 hjalp de over 500 virksomheder med at genbruge elektronik, hvilket resulterede i betydelige besparelser og miljømæssige fordele.

 

Socialt ansvar

ELRecycling er også kendt for deres sociale ansvar. De ansætter personer på kanten af arbejdsmarkedet, herunder flygtninge, pensionister, og personer med ADHD og autisme. Deres unikke tilgang giver disse personer en meningsfyldt hverdag og en chance for at trives i arbejdsmarkedet.

 

Hvorfor samarbejder vi med ELRecycling?

Vi har i forbindelse med Grønne Hjerter valgt at samarbejde med ELRecycling til håndtering af udtjent udstyr af flere grunde:

  1. Bæredygtighed: ELRecycling's fokus på genbrug og genanvendelse af elektronik hjælper med at reducere miljømæssige fodaftryk.
  2. Datasikkerhed: Deres strenge datasletningsprocedurer og ISO-certificeringer sikrer, at data håndteres sikkert og i overensstemmelse med GDPR.
  3. Socialt ansvar: Ved at samarbejde med ELRecycling støttes deres indsats for at inkludere udsatte grupper i arbejdsmarkedet, hvilket bidrager til et mere inkluderende samfund.

Samarbejdet med ELRecycling gør det muligt for os at donere udtjent udstyr på en ansvarlig og bæredygtig måde, samtidig med at vi støtter en virksomhed, der gør en positiv forskel i samfundet.

 

Certificeringer og standarder hos ELRecycling

For at sikre høj kvalitet, miljømæssig ansvarlighed, informationssikkerhed og et godt arbejdsmiljø, har ELRecycling opnået flere vigtige certificeringer. Disse certificeringer viser virksomhedens engagement i at overholde internationale standarder og implementere bedste praksis inden for deres drift.

ISO 9001:2015

ISO 9001 er en international standard for kvalitetsstyringssystemer. Denne standard fastsætter kravene til et effektivt kvalitetsledelsessystem, der hjælper organisationer med at opretholde en høj kvalitetsstandard i deres produkter og tjenester.

ISO 14001:2015

ISO 14001 er en international standard for miljøstyringssystemer. Denne standard fastlægger kravene til et effektivt miljøledelsessystem, der hjælper organisationer med at identificere, overvåge og reducere deres miljøpåvirkning.

ISO 27001

ISO 27001 er en international standard inden for informationssikkerhed, der fastsætter retningslinjer og krav for et effektivt informationssikkerhedssystem (ISMS). Denne standard er udviklet for at hjælpe organisationer med at beskytte deres fortrolige oplysninger og minimere risikoen for sikkerhedsbrud.

ISO 45001:2018

ISO 45001 er en international standard for arbejdsmiljøstyringssystemer. Denne standard fastlægger kravene til et systematisk og effektivt ledelsessystem, der hjælper organisationer med at forbedre arbejdsmiljøet, reducere arbejdsrelaterede risici og sikre sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen.

Ofte stillede spørgsmål om konceptet Grønne Hjerter

Tryk på spørgsmålet, for at få svaret.

Vil du i gang nu eller har du spørgsmål?

Så udfyld formularen.