IT-sikkerhed
Beskyt dig mod DDoS-angreb og forebyg IT-nedbrud i morgen
DDoS-angreb (Distributed Denial of Service) bliver stadig mere udbredte og rammer virksomheder af alle størrelser. Selvom de sjældent direkte kompromitterer data, kan konsekvenserne være alvorlige: nedetid, tab af indtjening og mistet kundetillid. For især små og mellemstore virksomheder kan det have forretningskritiske konsekvenser.

Hvad er et DDoS-angreb?
Et DDoS-angreb har til formål at overbelaste din IT-infrastruktur ved at sende en massiv mængde trafik mod dine systemer. Gerningsmændene oversvømmer med andre ord dine websteder eller servere med falsk trafik, hvilket fører til, at systemerne fungerer dårligt – eller helt smides offline. Og når det sker, kan det ikke længere servicere legitime brugere.
Et DDoS-angreb kan føre til, at:
-
Din hjemmeside eller systemer går ned.
-
Dine medarbejdere ikke kan arbejde effektivt.
-
Dine kunder mister tillid til dig.
Angrebet udføres ofte af et netværk af kompromitterede enheder, der kontrolleres af cyberkriminelle. Og udover at det er irriterende og svært at slippe af med, kan det faktisk også være en indgang for mere skadelige angreb.
Hvordan fungerer et DDoS-angreb?
Et DDoS-angreb sender store mængder trafik til et websted eller en server fra mange forskellige kilder samtidigt. Angriberne bruger ofte et botnet af kompromitterede enheder, som computere, smartphones og servere.
Formålet er at overbelaste serverens ressourcer, så den ikke kan håndtere legitime anmodninger, hvilket fører til langsommere ydeevne eller nedetid. Angriberne udnytter typisk sårbarheder i netværksprotokoller eller dårligt konfigurerede servere. Ved at sprede trafikken fra mange enheder bliver det svært at finde og stoppe angribernes kilder – især hvis ikke du ved, hvor du skal starte.
#1: Overvåg din netværkstrafik
Det går stærkt, når først bolden ruller. Med de rette overvågningsværktøjer kan du hurtigt opdage uregelmæssigheder og reagere, før skaden sker.
#2: Implementer DDoS-beskyttelse
Få en specialiseret løsning, der kan filtrere skadelig trafik fra, mens legitim trafik stadig kommer igennem. Læs mere om DDoS Protection.
#3: Skaler din kapacitet med cloud
Forældede IT-infrastruktur er mindre modstandsdygtige over for DDoS-angreb, hvorimod en cloud-baseret infrastruktur automatisk kan tilpasse sig under et angreb.
#4: Hold systemerne opdateret
Cyberkriminelle lærer hurtigt og deler viden om systemers aktuelle sikkerhedshuller. Sørg for at lukke dem med regelmæssige opdateringer af firewalls og software.
#5: Udarbejd en beredskabsplan
Minutterne går hurtigt, når et angreb rammer. Vær forberedt med en klar plan, der sikrer, at du kan reagere med det samme på sikkerhedshændelser. Læs mere om Incident Response.
DDoS Protection fra itm8
Vores DDoS Protection-service beskytter din virksomhed mod både kendte og nye trusler og sikrer, at virksomheden kan operere uforstyrret, selv under et angreb. Med tjenesten får du:
Proaktiv overvågning: Vi analyserer al trafik og blokerer skadelige anmodninger.
Automatisk skalerbarhed: Din IT-infrastruktur forbliver stabil, selv ved spidsbelastninger.
Fuld support: Vores eksperter står klar døgnet rundt til at hjælpe dig.
Er din virksomhed udsat?
Alle virksomheder bør som udgangspunkt have fokus på at sikre deres IT-systemer mod cybertrusler – heriblandt DDoS-angreb. Har du oplevet:
- Pludselige nedbrud på din hjemmeside?
- Utilgængelige systemer?
- Frustrerede kunder, der ikke kan komme i kontakt med dig?
Hvis ja, er det tid til at handle. DDoS-angreb kan ramme enhver virksomhed, uanset størrelse eller branche – og ofte når du mindst venter det. Det handler om at gøre en indsats i dag, som hjælper din forretning i kampen mod morgendagens trusler.
